Iris Kodde
Iris Kodde Body december 2, 2015

Pasgeboren Britse baby is de jongste orgaandonor ooit

Hope Lee heeft helaas maar 74 minuten geleefd. Toch heeft ze in deze korte tijd veel kunnen betekenen voor anderen, want na dit veel te korte leven heeft ze haar nieren en een deel van haar lever succesvol gedoneerd.

Emma en Andrew Lee waren in verwachting van de tweeling Hope en Josh. Voor de bevalling wisten Emma en Andrew al dat er bij Hope het een en ander aan de hand was en dat ze niet lang zou leven omdat ze problemen had met haar hersenen en botweefsel. Het meisje heeft slechts 74 minuten geleefd, Josh is daarentegen gezond geboren.

De keuze om Hope orgaandonor te laten worden, hadden Emma en Andrew al voor de geboorte gemaakt. Ze vonden het hartverscheurend, maar dachten dat de beslissing nóg moeilijker zou zijn als ze deze na de bevalling moesten maken. Emma vertelt dat ze geïnspireerd waren door de ouders van Teddy, de baby die na twee uur orgaandonor werd.Emma en Andrew zijn, ondanks dat het een groot verlies is, blij dat het gegaan is zoals ze wilden. Hun meisje is een held, zeiden ze. En zo is het maar net.

Wil je reageren op dit artikel? Dat kan op onze Facebook >

Lees ook 8 dingen die je nooit tegen een zwangere vrouw moet zeggen >

Reageer op artikel:
Pasgeboren Britse baby is de jongste orgaandonor ooit
Sluiten