Renée
Renée Gezondheid 25 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit koolhydraatrijke gerecht zorgt ervoor dat je taille slanker wordt

Is het al sinds het begin van het jaar je goede voornemen om gezonder te eten? Dan is er goed nieuws. Vergeet diëten waarbij je de koolhydraten moet laten staan, want de wetenschap beweert dat pasta eten je helemaal niet dik maakt. Sterker nog, het heeft positieve effecten op je taille.

Pasta eten kan gewoon

Zweren mensen in je omgeving bij een koolhydraatarm dieet waarbij je niet eens af en toe een pasta mag eten? Maak je geen zorgen. Je hoeft pasta heus niet af te slaan als het aan onderzoekers van Department of Epidemiology at the Institute for Research, Hospitalization, and Health Care Neuromed in Pozzilli, Italië ligt. Pasta eten kan namelijk gewoon.

LEES OOK: De leukste kookscholen voor kinderen (mét en zonder ouders)

Slanke taille

Het is een grote opluchting als uit onderzoek blijkt dat je de pasta carbonara niet hoeft af te slaan. Het is overigens niet zomaar een onderzoek, er zijn maar liefst 23.000 mensen geanalyseerd. Uit de analyses blijkt dat pasta eten de kans op obesitas en een hoger BMI verkleint.

Onderzoeker George Pounis: ‘Onze gegevens laten zien dat genieten van pasta, volgens de individuele behoeften, bijdraagt tot een gezond BMI, smallere taille-omtrek en een betere taille-heup ratio.’

Er is een maar

George laat het in zijn citaat al even vallen: er ís een maar. Hoewel je pasta niet uit je voedingspatroon hoeft te schrappen, is het wel belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid pasta die je eet. De wetenschappers claimen namelijk dat het alleen gezond is om van dit Italiaanse gerecht te genieten als je het met mate eet. Zoals met alles, uiteraard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

EurekAlert

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit koolhydraatrijke gerecht zorgt ervoor dat je taille slanker wordt
Sluiten