Eva Dusch
Eva Dusch Work & Life 9 apr 2016

Pastelmoe? Deze nieuwe trendkleuren zijn een verfrissende tegenhanger

‘Bloemen? Voor de lente? Baanbrekend zeg.’ Een beroemde uitspraak van Vogue-hoofdredactrice Miranda Priestly in The Devil Wears Prada. Hetzelfde geldt voor de zee aan pastelkleuren die over ons heen spoelt. Verrassend genoeg komt het Amerikaanse kleurcoderingsbedrijf Pantone met een fijne tegenhanger om mee te knallen.

De twee trendkleuren van 2016 rozenkwarts en lichtblauw blijven nog steeds in zwang. Maar voor wie niet zo fan is van de pastelkleuren of zich er geen raad mee weet, Pantone heeft een aantal nieuwe trendkleuren voor je in petto.

[STAP stap=”1″]

Knalgroen

Nu zien we de kleur groen vooral terug dankzij het hoge plantengehalte in menig interieur. Maar het is ook leuk om te spelen met groene meubels, een lik verf op de muur of een kekke behangprint.

[STAP stap=”2″]

Koraalrood

Is rozenkwarts je net iets te flets of tuttig, dan kun je ook uitwijken naar deze warmere en fellere variant. En bovendien is het een mooie compagnon naast de pastelkleuren. Wij voelen de zomer al aan onze voeten.

[STAP stap=”3″]

Snorkel-blauw

De onofficiële naam doet ons een beetje lachen, maar deze nautische kleur brengt je geheid in zomerse sferen. Geen wonder dus dat-ie op de trendkalender is gezet. Overigens kan deze tijdloze kleur ook goed in andere seizoenen.

[STAP stap=”4″]

Zo geel als een boterbloem

Wauw, dit is wel even andere koek. Als je hier een muzieknummer aan zou moeten koppelen, dan zou het sowieso Pharrell’s Happy of Jamiroquai’s Seven days in sunny June zijn. Kortom: je wordt er blij van. Deze felgele kleur combineert prachtig met zachte en natuurlijke kleuren en materialen.

[STAP stap=”5″]

Turquoise

Deze kleur is niet voor muurbloempjes, zoveel is zeker. En met de zon erop knalt-ie van de muren. Dit blauw doet denken aan een tropisch paradijs, zeker wanneer je ook veel planten in de ruimte hebt staan. Ook natuurlijke materialen als hout of juist iets felroze matchen hier goed bij.

[STAP stap=”6″]

Lila-grijs

Ook de boerse meiden van Zaai (herinneren we ons die nog) weten hoeveel invloed de kleur lila op je gesteldheid kan hebben. Maar de nieuwe variant erop is lila-grijs, een kleur die warmer en meer karakteristiek is dan grijs en paars als ondertoon heeft.

[STAP stap=”7″]

Fiesta, fiesta

Je wilt geen koraalrood, maar ook geen felrood. Tja, dan kom je ongeveer hier op uit. Doet het goed op je teennagels, maar vooral ook in je interieur. Wil je het rigoureus aanpakken, knal het op de muur. Maar rood in de accessoires doet ook al een hoop.

[STAP stap=”8″]

IJskoffie

Koffiekleuren voor lente zijn geen nieuws. Zodra we maart aantikken worden de beige-en cameltinten enthousiast tevoorschijn gehaald. De tint voor deze zomer is om precies te zijn: IJskoffie. Kan saai ogen, maar in combinatie met de bovenstaande kleuren is het een mooie tegenpool. En het goede nieuws: zo tijdloos als wat.

Welke kleur spreekt jou aan? Laat het ons weten op Facebook!

Bezig met de babykamer? Hierbij 7 supergoede ideeën!>

Reageer op artikel:
Pastelmoe? Deze nieuwe trendkleuren zijn een verfrissende tegenhanger
Sluiten