Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Relatie 31 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Perfect voor Valentijnsdag: zo geef je de perfecte knuffel

We kunnen allemaal zo nu en dan wel een dikke knuffel gebruiken, helemaal met dit koude weer. Valentijnsdag (elke dag, eigenlijk) is natuurlijk ook hét ideale moment om je geliefde eens een dikke, perfecte hug te geven. Maar over een perfecte knuffel gesproken, hoe ziet dat er eigenlijk uit?

Om daar achter te komen sprak HelloGiggles met Adam Lippin, de CEO van Cuddlist, een bedrijf dat een soort workshops geeft in knuffelen. Zo geef je de perfecte knuffel:

De perfecte knuffel: wat voeg je er aan toe

Het is belangrijk om niet afgeleid te zijn wanneer je een knuffel geeft. Bedenk ook wat je aan de knuffel toevoegt, geef je hem omdat je troost wil bieden, ondersteunend wil zijn, blijdschap wil delen of gewoon even bij iemand wil zijn. Adam beschrijft knuffelen als een soort meditatie: als je in het knuffelmoment zit, wees dan in het knuffelmoment. De juiste intenties hebben is eigenlijk het belangrijkste, als die er zijn, is er geen ‘juiste’ manier om iemand te knuffelen.

Een goede knuffel brengt een verandering in je lichaam met zich mee

Een goede knuffel kan ervoor zorgen dat het hormoon oxytocine toeneemt. Het stresshormoon cortisol neemt af. Oftewel, knuffels zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. We zijn ons allemaal nog niet heel bewust van aanrakingsdepressie en huidhonger, zegt Lippin. Naarmate we ouder worden veranderd volgens hem onze behoefte aan aanraking. Als die behoefte niet wordt vervuld, kan het leiden tot ongezonde manieren van denken en doen. Veel knuffelen is aan te raden.

Knuffels geven (en ontvangen) hebben dus positieve voordelen. Tijd om je lover, kind of goede vriend(in) eens extra stevig vast te houden, dus ;-).

via GIPHY

Nog meer redenen nodig om eens goed te gaan knuffelen? Een onderzoek heeft uitgewezen dat als je kinderen vaak knuffelt, dit een positieve invloed heeft op hun DNA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme