Redactie
Redactie Kids 22 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom je moet stoppen de perfecte moeder te willen zijn

Altijd op tijd, de kinderen in de leukste (en schone) kleren, actief op school, actief op de sportclub, een goede baan, een gezellig huwelijk, tijd voor je vriendinnen. Klinkt als iets om na te streven? Grote kans alleen dat je van dit ideaalbeeld van de perfecte moeder niet gelukkiger wordt.

Daarom hierbij, zeven redenen om perfectie te laten varen.

Perfect moeder zijn

1. Je kinderen nemen het van je over

Wat gebeurt er wanneer je altijd hamert op perfectie en blijft hangen in je fouten? Je kinderen nemen het van je over. En dat is nou niet bepaald de standaard die je je zoon of dochter voor de rest van hun leven wilt meegeven, toch?

2. Gewoon je best doen

Niet naar perfectie streven betekent niet dat je minder je best moet doen. Het betekent alleen dat wanneer het een keer minder goed lukt, dat niet erg is. Precies wat je je kinderen ook wilt meegeven: zolang je je best doet, is het eigenlijk al goed.

3. De perfecte moeder bestaat niet

Eentje om in je oren te knopen: dé supermoeder bestaat niet. Hoewel het soms zo lijkt, maar iedereen heeft zo zijn mindere kanten. Het is dan ook verspilde moeite om zo’n ideaalbeeld na te streven. In plaats daarvan kun je veel beter genieten van het imperfecte, maar daarom niet minder leuke, moeder zijn.

4. Je familie wordt gestrest

Eerlijk: wanneer je de lat voor jezelf zo hoog legt zul je vaak niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Helemaal niet raar, want die lat ligt veel te hoog. Maar dat gevoel van tekortschieten kan wel irritaties en ruzies veroorzaken. Bedenk dan voor jezelf: wie eist dit van mij? Ben je het zelf? Niet meer doen!

5 Stress!

Altijd perfect willen zijn. Wij kunnen eerlijk gezegd niets vermoeienders bedenken. Streven naar perfectie bezorgt je alleen maar een hoop stress en die constante spanning doet niks voor je gezondheid of de gezelligheid in huis.

6. Je raakt uit balans

Wanneer je zoveel focus legt op één aspect van je leven raakt de rest al gauw op de achtergrond. Maar wat ben je nog meer, naast moeder? Vriendin, vrouw, dochter, zus, werknemer? Hoe leuk moeder zijn ook is, alle rollen verdienen aandacht!

7. Word telkens ietsje beter

Uiteindelijk leer je het moeder zijn ook met vallen en opstaan, en daar is niks mis mee. Van je fouten leer je juist dus je kunt ze maar beter omarmen.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom je moet stoppen de perfecte moeder te willen zijn
Sluiten