Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Mode 28 mrt 2017

De perfecte spijkerbroek voor jouw figuur vind je met deze checklist

Te lang, te stretchy, te strak, net iets te hoog, maar perfect, ho maar. Kortom, het vinden van een perfecte jeans kan soms best een hele zoektocht zijn. Maar als je dit handige lijstje hanteert heb je ‘m zo gevonden, die perfecte spijkerbroek.

Zandloper, appel of een plank? Zo vind je de spijkerbroek die past bij jouw figuur.

1. Je hebt het figuur van een zandloper: jeans met hoge taille

Als je een smalle taille hebt en gezegend bent met ronde heupen is een high waist jeans de uitkomst. Op die manier accentueer je je smalle taille en tegelijkertijd ook je heupen. Wat je beter niet kunt dragen zijn jumpsuits. ‘Omdat daar weinig vorm in zit, doet het niet veel goeds voor een lijf waar juist wél veel vorm in zit’, aldus Claudia Bae Kye, de eigenaar van spijkerbroekenmerk 1denim. De flared jeans kun je ook beter in de winkel laten liggen. Dat wordt iets te curvy.

2. Je bent klein: jeans met rechte pijp of boot cut

Als je klein bent heb je vaak korte benen. Het is dan zaak die zo lang mogelijk te laten lijken. De straight leg of boot cut jeans zijn voor jou een uitkomst. Als het even kan met zo min mogelijk tierelantijnen en bewerkingen, want dat oogt rommelig en doet weinig wonderen bij kleine benen. Wil je wat meer vormen creëren, ga dan voor een lichte jeans die wat lager op de heupen valt.

3. Peer-achtig figuur: boyfriend jeans

De boyfriend jeans is je vriend als je figuur op dat van een peer lijkt. Omdat hij wat losser valt, gaat hij naadloos over in je wat bredere heupen zonder ze extra te accentueren. Het grootste probleem om een goede jeans te vinden met dit figuur is dat hij vaak wel om je heupen en billen past, maar aan de bovenkant een flink gat laat vallen. Jeans met een hoge taille zijn de uitkomst als je daarmee worstelt.

LEES OOK: Zo draag je blauw denim op je werk

4. Je hebt lange benen: flared jeans

Dan ben je gezegend, want je komt met lange benen weg met bijna elke stijl. Het enige waar je op moet letten zijn broeken met kniegaten. Als je lange benen hebt kan het zijn dat de gaten iets te hoog of juist te laag zitten. De perfecte jeans voor jou is een broek met wijde pijpen, omdat het je lange benen een beetje breekt en mooi in verhouding is met je subtiele heupen.

5. Je hebt brede schouders en brede heupen: boyfriend jeans

Net als de mensen met een peervormig lichaam, kun je met brede schouders en taps toe lopende heupen het beste voor een boyfriend jeans gaan. De ruime pasvorm klopt met je silhouet en voegt een beetje meer massa toe aan je onderlijf. Dat zorgt ervoor dat dit meer in verhouding is met je brede schouders.

6. Als je een grote maat hebt: strak met hoge taille

Volgens Ellen Moschetti, de CEO van jeanslabel Parker Smith, kun je met een voller lichaam het beste gaan voor een strakke broek met een hoge taille. Het is misschien niet het eerste model wat aantrekkelijk klinkt, omdat je wellicht juist zou denken dat een loszittende broek je beter past. Het enige waar je op moet letten is dat je een jeans koopt die lekker stretchy is.

7. Als je vollere billen wilt creëren: lage taille

Ben je niet gezegend met een volle kont, dan kun je dat met een lage jeans gewoon zelf creëren. Volgens Bae kun je een broek met een hoge taille beter vermijden, omdat je op die manier vlak je de bovenkant van je billen af. Met een lage of middelhoge jeans accentueer je dit punt en lijkt je achterwerk een stuk voller.

DIY: 7 nieuwe manieren om je spijkerbroek te customizen

RD

Reageer op artikel:
De perfecte spijkerbroek voor jouw figuur vind je met deze checklist
Sluiten