Gina Koninkx
Gina Koninkx Recepten 25 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Lekker voor de kids! #11 Makkelijke perzik crumble

Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kids. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept van Culy redacteur Nancy van Batenburg: perzik crumble.

Hoewel je de komende dagen ongetwijfeld nog bommetje vol zit van alle kerstdiners, ben je volgende week echt al wel weer toe aan wat lekkers. Deze perzik crumble kun je in de vakantie nog eens lekker maken met de kids. Psssst.. de pretzel-dogs die we eerder deelden zijn vast ook een succes.

Perzik crumble voor kids

Het is heerlijk om met slecht weer samen met de kids de keuken in te duiken om wat lekkers te bakken. Dit recept voor perzik crumble is helemaal niet moeilijk en het smaakt heerlijk bij een lekker kopje kaneelthee op de bank. Smullen maar.

De ingrediënten

Deze ingrediënten zijn goed voor een perzik crumble voor acht tot 10 personen.

Voor de perziken:

  • 8 rijpe perziken, in plakjes
  • 90 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel maizena
  • Voor de crumble:

  • 90 gram havermout (liefst grote vlokken)
  • 95 gram amandelmeel
  • 35 gram amandelschaafsel
  • 135 gram lichtbruine suiker
  • 113 gram boter + extra voor het invetten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zout
  • perzik crumble van Culy
    Bron: Culy

    De bereiding

    Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Pak er een grote overschaal bij en vet deze in met wat boter. In een grote schaal meng je de havermout met amandelmeel, lichtbruine suiker, amandelschaafsel en zout.

    Smelt de resterende boter in de magnetron en giet dit bij het amandelmengsel. Schep dit geheel goed door zodat alles mooi mengt. De helft van dit mengsel druk je nu op de bodem van de ovenschaal.

    Meng in een schone kom de maizena met kristalsuiker en schep hier citroensap en schijfjes perzik doorheen (voorzichtig zodat de perziken niet breken). Schep dit in de ovenschaal.

    Nu verdeel je de rest van het amandelmengsel hierover heen. Je hoeft dit niet aan te drukken. Zet de crumble nu een uur in de oven en check daarna even of hij goudbruin is. Crumble klaar, smullen maar!

    Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

    Culy

    Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

    Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

    Reageer op artikel:
    Lekker voor de kids! #11 Makkelijke perzik crumble
    Sluiten