Renée
Renée Kids 16 feb 2018

Dit is waarom je pesten tussen broertjes en zusjes zoveel mogelijk moet voorkomen

Het overkomt praktisch ieder gezin dat twee of meer kinderen heeft: pesten tussen broer en zus. Of tussen broers, of juist zussen. In eerste instantie denk je misschien dat het bij de leeftijd hoort en het niet erg is. Maar het tegendeel blijkt waar, aldus onderzoek.

Pesten tussen broer en zus

Het is niet onverstandig om onderlinge pesterijen beter in de gaten te houden. Een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Psychological Medicine, wijst uit dat pesten tussen broer en zus ongezond is. Broers en zussen die dit meemaken hebben een grotere kans op een psychotische stoornis.

LEES OOK: Gepeste Amelia uit Almere schrijft hartverscheurende brief aan haar juf

Cijfers

Wetenschappers aan de Universiteit van Warwick zochten het uit. Zij analyseerden 3600 kinderen. Wat bleek? Kinderen die zowel het slachtoffer als de pester zijn hebben twee tot drie keer meer kans op een psychotische stoornis. Dieter Wolke werkte mee aan het onderzoek en zei: ‘Kinderen brengen aanzienlijke tijd door met broers en zussen in het ouderlijk huis. Als ze gepest en buitengesloten worden kan dit leiden tot ernstige geestelijke gezondheidsproblemen.’

Romper

Reageer op artikel:
Dit is waarom je pesten tussen broertjes en zusjes zoveel mogelijk moet voorkomen
Sluiten