Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 23 mrt 2018

Peter: ‘We lieten een XXL-bed maken voor onszelf en de kids’

Peter: ‘Wij (papa, mama, Robert van 4 jaar en Jack van 10 maanden) zijn eind 2017 verhuisd, voor het eerst naar een echt huis-huis, na eigenlijk altijd in appartementen te hebben gewoond.

Erg spannend voor ons allemaal natuurlijk, met heel veel nieuws, maar het bood ook een paar leuke mogelijkheden om eens wat beter na te denken over inrichting, meubels en functionaliteit.

We hebben een huis van 200m2, dus lekker ruim. De boys slapen samen op de grootste slaapkamer en papa en mama hebben een stuk kleinere, maar met meer dan 20m2 best een prima slaapkamer. Dit wordt uiteraard deels ingenomen door de verplichte grote kledingkast, maar er was erg veel ruimte over voor een nieuw bed.
Een bed kun je uiteraard gewoon bij IKEA halen en daar verder niet moeilijk over doen, maar wij besloten dat dit een mooie opportunity was om eens wat anders te doen met ons bed. We hebben een steigerhouten tafel laten maken voor de woonkamer en dat bedrijf maakt ook bedden en indien gewenst ook op maat.
Wij hadden namelijk als idee een XXXL-bed te nemen met veel ruimte voor onszelf maar ook voor als de kids een keertje bij ons willen liggen (wie kent het niet?!).
We hebben een bed besteld van maar liefst 270×200 met een indeling van 3x90cm matrassen naast elkaar. Ze hebben het zo krap gebouwd dat de matrassen echt vastgepropt zitten en we dus geen “gaten” hebben en niet lastig te hoeven doen met tussenstukjes e.d.
Dit is echt een enorm bed, maar het is a-m-a-z-i-n-g!

Wij doen niet aan co-slapen of andere nachtoplossingen. Wij vinden dat de kids (ook de baby) in de basis gewoon lekker in hun eigen bed en eigen kamer moeten slapen. En daar beginnen we dan ook elke avond.
Maar de baby slaapt niet altijd door en ook grote Robert heeft soms gewoon zin om bij papa en mama in bed te liggen.
Met ons bed dus geen probleem, de kids kunnen makkelijk in het midden en papa en mama rollen iets naar de zijkant waar meer dan genoeg ruimte is om gewoon normaal te slapen zonder dat je een elleboog in je gezicht een knie in je ribben of voeten in gevoelige delen hoeft te verduren om de kinderen niet wakker te maken: IDEAAL

Heerlijk zo’n groot bed, ik kan het iedereen aanraden. Mits je de ruimte hebt natuurlijk.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Peter: ‘We lieten een XXL-bed maken voor onszelf en de kids’
Sluiten