Janne Vogel
Janne Vogel Columns 31 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Peter: ‘Na de eerste schooldag lag hij volledig uitgeteld op de bank te snurken’

Columnist Peter (34) is man van Katharina en vader van Robert en Jack. Bij de geboorte van zijn oudste zoon Robert kwam het zo uit dat hij thuis blijft met de baby: de beste beslissing die hij ooit genomen heeft. Hij vertelt graag over de niet-alledaagse rolverdeling bij hem thuis.

Column: Back to school

Na een lange en warme zomervakantie is het bij ons weer tijd om naar school te gaan. Voor Robert van 4,5 is het een nieuwe klas met een nieuwe juf, maar gelukkig ook met een paar bekende gezichten.

Vorig schooljaar was z’n klas gegroeid tot maar liefst 28 kinderen en dat was wel een beetje te druk vond hij. Robert is meer van de kleine groepjes. Dit nieuwe schooljaar beginnen ze met 15 kinderen, dus dat is een stuk overzichtelijker. Hij zit met 3 kinderen uit z’n vorige groep in de klas, dus dat is lekker om alvast een beetje sociale interactie te hebben terwijl hij de rest leert kennen.

Social circle

Voor mijzelf is het een nieuwe groep ouders om te ontmoeten, want veel van je ‘social circle’ begint toch op het schoolplein, waar je in ieder geval je kinderen al gemeen hebt met andere ouders. Vorig schooljaar hadden we een erg leuk groepje van 5 of 6 ouders om mee te spelen, eten, dierentuinen en knutselen, dus ben erg benieuwd of die groep ook nog bij elkaar gaat blijven. Robert en ik hebben in ieder geval zin in het nieuwe schooljaar met alle avonturen die er ongetwijfeld gaan komen.

Te lang

Het was ook wel echt tijd om weer naar school te gaan, want voor Robert was de vakantie eigenlijk net te lang. We zijn in de middelste 2 van de 6 weken zelf op vakantie gegaan en dat was erg lekker en ontspannen. Maar meteen daarna begon Robert al te vragen wanneer school weer zou beginnen. Nog een week zwembad, dierentuin en playdates daarna, was hij er best wel klaar mee en had hij zichtbaar geen zin meer om dingen te ondernemen. Uiteraard was er ook nog even een rondje shoppen voor de juiste schoenen, rugzak en broodtrommel nodig om de vakantie echt af te ronden.

Gelukkig kwam daar de eerste schooldag en Robert stond bijna te stuiteren om de deur uit te gaan. Na het boekje lezen in de klas kreeg ik nog net een boks-handje en een ‘jaja papa, je kunt gaan hoor’ en kon hij eindelijk van start. Ik keek nog even om het hoekje bij het weglopen en hij zat er helemaal klaar voor.

Uitgeteld op de bank

‘s Middags na school zaten we aan de thee om de eerste schooldag te bespreken en vooral hoe de nieuwe juf en het nieuwe klaslokaal waren. Eerste indruk: goed, eerste schooldag: leuk, nog veel om over na te denken.
Na de thee wilde hij graag even met z’n audiobook op bank zitten terwijl ik wat te eten maakte. Het was verdacht stil en toen ik de woonkamer weer inliep lag hij volledig uitgeteld op de bank te snurken. Hakt er toch best in zo’n eerste schooldag, dus ik heb hem lekker even een dutje laten doen voordat we z’n kleine broer van de peuterspeelzaal gingen halen.

We zijn begonnen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme