Femke (1) moet terug naar Australië, moeder start petitie vanwege huiselijk geweld

De Nederlandse moeder Ingrid de Gelder (33) heeft samen met haar Australische man een dochter, Femke van één jaar oud. Het gezinnetje woonde in Brisbane, waar Femke ook geboren is. Toen Ingrid voor korte tijd terug kwam naar Nederland heeft zij aangifte gedaan tegen haar man, omdat hij haar ernstig had mishandeld in het bijzijn van haar kind.

Ontvoering

Het gezin was in Nederland voor een familiebezoek, en in die tijd mishandelde hij Ingrid, waarna ze weigerde met hem terug te keren naar Australië. Ook weigerde ze Femke mee te geven aan haar man, waarna de man in kwestie een zaak aanspande waarin hij Ingrid beschuldigt van kinderontvoering. Deze zaak heeft hij gewonnen, waardoor het gerechtshof heeft gezegd dat Ingrid haar dochter uiterlijk 4 november terug moet brengen naar de vader in Australië.

Huiselijk geweld

Ingrid heeft duidelijk gemaakt dat ze daar niet veilig is vanwege eerder huiselijk geweld en daarom niet terug wil. Ze deed eerder geen aangifte. ‘Ik schaamde me, ik dacht dat het goed kwam, dit soort mannen weten precies wat ze moeten zeggen, waardoor ze denken dat hij jouw schuld is’, zei ze gister in een uitzending van Pauw. Maar dat het gebeurde, terwijl haar dochtertje naast haar op de bank zat, was de druppel. Ze belde de politie en die heeft hem nog diezelfde avond van zijn bed gelicht. Hij zat drie dagen vast en is inmiddels weer terug in Australië.

Volgens het hof is er niet genoeg bewijs voor mishandeling. Daarom zijn de vrienden en familie van Ingrid een petitie gestart, waarmee ze hoopt voldoende handtekeningen te verzamelen om haar dochter in Nederland te kunnen houden. Petitie ‘Baby Femke moet in Nederland blijven’ is vorige week woensdag gestart en is inmiddels al bijna 12 duizend keer getekend.

Teken de petitie

Wil jij Ingrid en Femke helpen om in Nederland te blijven, teken dan ook de petitie op de speciale website die er voor is gemaakt.

Emma heeft een boodschap: zo ziet huiselijk geweld eruit

Gelderlander

Reageer op artikel:
Femke (1) moet terug naar Australië, moeder start petitie vanwege huiselijk geweld
Sluiten