Janne Vogel
Janne Vogel Kinderen 25 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Lief! Peuter met downsyndroom leert praten door zijn zingende zusje

De ouders van twee-jarige peuter Bo uit Utah werd verteld dat hij waarschijnlijk pas heel laat zou leren praten. Niets bleek minder waar toen zijn zusje Lydia hem het liedje ‘You Are My Sunshine’ toe begon te zingen, keer op keer. Hét bewijs dat muziektherapie wel degelijk helpt.

Het filmpje waarin Bo zijn eerst woordje zegt ging heel snel viral en dat begrijpen we. Schattig!

Eerste woordje

Bo’s moeder Amanda was getuige van het eerste woordje van Bo: ‘Ik schreeuwde en riep gelijk mijn man! Ik kreeg er tranen van in mijn ogen, ik was heel emotioneel’, vertelde ze aan PEOPLE.

You Are My Sunshine

Bo komt uit een liefdevol gezin en heeft maar liefst vier broertjes en zusjes, die ontzettend veel van ‘m houden. Zusje Lydia speelt graag gitaar voor haar kleine broertje. Het liedje ‘You Are My Sunshine’ van Johnny Cash is favoriet bij Bo en zit dan ook vast in het repertoire.

Prachtig: moeders doen carpool karaoke met hun kinderen met Downsyndroom

Lydia herhaalde het liedje zo vaak, dat Bo de woorden begon op te pikken. Tijdens een van de zangsessies leerde hij zijn allereerste woordje: ‘happy’. Hoe lief!

Bijzonder

Voor Bo is ‘You Are My Sunshine’ niet zomaar een liedje. Zijn ouders zongen het voor hem toen hij op de Intensive Care lag na een hartoperatie. Toen hij herstelde is Lydia doorgegaan met zingen. Inmiddels kent Bo al 12 (!) woordjes, die hij allemaal hij heeft geleerd door muziek en zingen.

Bekijk het te lieve filmpje van Lydia en Bo hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bored Panda

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme