Redactie
Redactie Kids 16 maart 2015

Peuter hangt uren ondersteboven boven het water in haar autozitje

Deze onderstaande video kan als heftig worden beschouwd. Je ziet een reddingsteam dat bezig is aan een over de kop geslagen auto. Er zit al 14 uur lang een peuter in. De moeder van peuter Lily was in de Spanish Fork-rivier (Utah) gereden. Lily overleefde het ongeval, haar moeder helaas niet.

Lily zit al 14 uur lang ondersteboven in haar autostoeltje boven de ijskoude rivier. Op de video is te zien hoe hulpdiensten de auto kantelen, Lily bevrijden en haar naar de kant dragen. Helaas kwam voor moeder Lynn Groesbeck (25) de hulp te laat.

Een engeltje

De video is gemaakt door een van de reddingsmannen die een camera bij zich had. Lily was buiten westen toen ze werd bevrijd, maar ze liep wonder boven wonder geen verwondingen op. Afgelopen woensdag is ze uit het ziekenhuis ontslagen. Lily doet het goed op dit moment. Er rust een engeltje op Lily’s schouder, kan niet anders.

Babyvet

Hoe het kan dat Lily dit ongeval overleefde? Haar autostoel was stevig gemonteerd en ze heeft het geluk gehad dat ze net boven het water hing en niet nat werd. Doordat het water ijskoud was, ging haar hartslag naar beneden en haar metabolisme omlaag. Hierdoor had ze minder energie nodig en wist ze zichzelf te redden, verklaren artsen. Daarbij heeft het babyvet ook meegeholpen. Al met al wensen wij de familie heel veel sterkte toe met het verlies van Lynn.

Lees ook over dit meisje dat werd gered.

Reageer op artikel:
Peuter hangt uren ondersteboven boven het water in haar autozitje
Sluiten