Manieren om te zorgen dat je peuter makkelijker gaat eten

Het leven met een peuter is méga leuk, maar kan ook moeilijk zijn: hallo peuterpubertijd. Zo kan er moeilijk gedaan worden tijdens het eten, terwijl het natuurlijk wel belangrijk is.

Dit zijn vrij simpele manieren die je kunt toepassen zodat je peuter makkelijker gaat eten!

Echt eten voor je peuter

Start de dag met écht eten. Ontbijt is één van de makkelijkste maaltijden van de dag voor een peuter en je hoeft maar minimaal te “koken”. Denk aan yoghurt, een broodje met pindakaas, homemade havermout, fruit en eitjes.

Maak voedsel dat makkelijk te eten is

Peuters houden ervan om zelf het eten vast te houden en zichzelf te voeden (let niet op de rommel wat het achterlaat). Geroosterde wortels, banaan in stukjes gesneden, stukjes brood, noem maar op.

LEES OOK: Op deze manieren vinden je kinderen het niet erg om groenten te eten

Zorg dat het op smaak is en laat zien hoe lekker je het vindt

Vaak zijn peuters meer geïnteresseerd in wat op jouw bord ligt dan op zijn of haar eigen bord. Maak het eten van je peuter ook op smaak en proef het zelf, laat zien dat je het lekker vindt zodat je kleine het ook ziet.

Smoothies for the win

Smoothies zijn favoriet. Zolang de smaak gebalanceerd is en niet té bitter of té zoet, zijn smoothies een goede manier om te zorgen dat je kind de voedingsstoffen binnen krijgt.

LEES OOK: Zo geef je je kind een gezonde houding ten opzichte van eten mee

Vormpjes

Wat ook goed kan werken, is het eten in vormpjes te geven. Eten in grappige vormen kan een extra dimensie toevoegen aan elk gerecht (en stiekem vinden wij zelf het ook grappig).

Heb geduld

Dit is misschien wel het belangrijkste. Het duurt een kind 7 keer voordat ie een nieuwe smaak wil accepteren, volgens een onderzoek. Trek dus ook niet te snel de conclusie dat je kleine het eten niet lust, misschien ligt het aan de keren dat ie het heeft geprobeerd.

Reageer op artikel:
Manieren om te zorgen dat je peuter makkelijker gaat eten
Sluiten