Anne Broekman
Anne Broekman Kids 25 mei 2017

Peuter opvoeden: 6 x crazy sh*t die je van je kinderen pikt

Heus, ik sta mijn mannetje wel. Tót het aankomt op het gedrag van mijn bloedje. Want dan ineens pik ik dingen waarvan ik normaal gesproken aangifte zou doen bij de politie – of op z’n minst een pittig gesprek over zou voeren met de dader. De gekste fratsen slik ik van mijn peuterdochter. Huiver mee.

1: Het snotincident

Dit gebeurde laatst toen we lekker op de bank aan het kroelen waren. Mijn dochtertje zat wijdbeens op mijn schoot, haar gezicht naar mij toe. Met een mollig vingertje boorde ze in haar neus. Hebbes! Een gifgroene, plakkerige pulk was de buit. Tevreden keek ze ernaar. Dat snapte ik nog, want je kunt zo’n ding maar beter kwijt zijn. Maar toen! Toen duwde ze plots, in een snelle beweging, dit snotje IN MIJN NEUS! Totaal overrompeld liet ik het nog toe ook. Ik wist niet hoe gauw ik de tissues moest pakken.

LEES OOK: 7 knotsgekke gedachten die ik had toen ik net bevallen was

2: De berovingen

Ik word tegenwoordig regelmatig in mijn eigen huis beroofd. Smeer ik een boterham voor mezelf, dan trekt een grijpgraag handje dit van mijn bord om het zelf op te knagen. Mijn telefoon is al meerdere malen uit mijn zak of tas gerold, net als mijn portemonnee, waarna ik mijn pasjes her en der terugvind. Mijn crèmes verdwijnen uit het badkamerkastje en vanmorgen werden zelfs mijn sokken van het bed gejat toen ik me even omdraaide. Ik denk dat ik maar eens een bewakingscamera ga ophangen.

3: Het houdt niet op, niet vanzelf

Ook huiselijk geweld wordt niet geschuwd door mijn dochtertje. Zo heeft ze mij tijdens een driftbui weleens in mijn schouder gebeten (auw, die kleine tandjes doen nog gemeen zeer!) en krijg ik met enige regelmaat haar voetje in mijn gezicht. Ook vind ze het reuze lollig als ik zogenaamd slaap in ons bed, waarna zij zich als een volleerd worstelaar a lá Hulk Hogan op mij stort, inclusief oerkreet. Maar zij vindt het leuk, dus ik lach mee. Als een boer met kiespijn, maar toch.

4: O zo handtastelijk

Hier heb ik zelf (nog) niet echt last van, maar Famme’s Muriel een hoofdredacteur wiens naam we niet zullen noemen, wél. Zij wordt regelmatig door haar vijfjarige zoontje op haar billen getikt. Ook wil hij weleens een greep doen naar haar borsten. Wat betreft het vraagstuk ‘billen- of borstenman’ kunnen we hieruit concluderen dat het nog alle kanten op kan gaan met hem.

5: De wc-gluurder

Mijn peuter is een soort zwaan-kleef-aan. Of een koala, die zich het liefst de hele dag om mij heen slingert. En het maakt haar geen bal uit wat ik op dat moment aan het doen ben. Rustig op de wc zitten? Not in this lifetime. Het is al meerdere keren voorgekomen dat ik met mijn dochter op mijn schoot op het toilet mijn business aan het afhandelen ben. Te zot voor woorden, eigenlijk. Ze scheurt dan wel wc-papier voor me af, eerlijk is eerlijk.

6: De vernederingen

Tot slot: de vernederingen en kleineringen. Geestelijke mishandeling is minstens net zo erg als de lichamelijke variant. Zo roept mijn dochtertje soms als ik de kamer inloop keihard: ‘Bah, mama!’ En bedankt. Het peuterzoontje van een vriendin van mij zegt steeds dat ‘mama dikke billen heeft’ en een andere vriendin krijgt ‘s morgens van haar kids te horen dat ze uit haar giecheltje stinkt. Tja.

Welke rare dingen pik jij van je kinderen? Vertel het ons!

Je blijft erom gniffelen: 15 hilarische tweets over kinderen en hun streken. Wij komen niet meer bij!

Reageer op artikel:
Peuter opvoeden: 6 x crazy sh*t die je van je kinderen pikt
Sluiten