Janne Vogel
Janne Vogel Kids 14 jan 2018

6 x de leukste peuter-proof vakantiebestemmingen in Europa (deel 1)

Nu 2019 in volle gang is, begint het toch ook wel te kriebelen om vast te oriënteren wat de vakantiebestemming van dit jaar wordt. Nog geen ideale vakantiebestemming voor ogen? Of van plan Nederland helemaal niet te verlaten omdat je het niet zo ziet zitten met je peuter? Wij maakten een selectie van de leukste Europese vakantiebestemmingen, die leuk zijn voor met het hele gezin.

Deze vakantiebestemmingen in Europa zijn perfect voor jou, je partner én je peuter. En de kans is groot dat je van sommige bestemmingen nog nooit heb gehoord. Check it out.

1. Dalkey, Ierland

Een stadje aan zee en een halfuurtje van het gezellige centrum van Dublin. Er zijn heel wat Ierse beroemdheden die in Dublin een tweede huisje hebben (zegt genoeg), maar verder is het stadje heel low-key. In de pubs kun je lekker lunchen en een drankje drinken, terwijl je peuter vriendjes wordt met andere peuters van ouders die precíes hetzelfde idee hebben als jij. Daarnaast kun je er wandelen langs de zee (perfect voor het middagslaapje) en bezoek je in het centrum kastelen, compleet met acteurs die middeleeuwse inwoners spelen. Steekt je peuter nog wat van op ook. Mocht je op zoek zijn naar iets meer rust? In de stadjes vlakbij de kust kun je even ontsnappen aan de drukte van Dublin en het land op een stillere manier ontdekken.

2. Split, Kroatië

Dit stadje aan zee heeft veel ruimte, grote speelplaatsen om lekker te rennen en cafeetjes met menu’s waar zelfs de meest kritische peuter iets lekkers uitkiest. Split is dé plek voor de peuter die net leert zwemmen, met tal van kleine strandjes net buiten het stadscentrum. Ook leuk: met een veerboot kun je makkelijk naar buureilanden zoals Hvar of Brac voor een gezellig dagje weg.

3. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is 100 % peutervriendelijk. Veel cafeetjes hebben open speelplaatsen waar je peuter lekker zijn gang kan gaan terwijl jij en je partner samen eten. Veel van de leuke eettentjes in de stad hebben speciale peuter-menu’s. Handig! Hoogtepunt van Kopenhagen voor peuters: pretpark Tivoli Gardens. Het park is niet heel groot, maar heeft veel attracties die voor jullie allemaal leuk zijn.

LEES OOK: Deze reistas pakt zichzelf uit en maakt jouw vakantie daarmee een stúk makkelijker

4. Málaga, Spanje

Aan de zuidkust van Spanje, 2,5 uur van Madrid, ligt Málaga. Een rustig stadje vol bezienswaardigheden, een rijke historie en genoeg activiteiten om je peuter bezig te houden. Je kunt vanuit een restaurantje kijken naar optredens op straat of met je peuter lekker spelen en picknicken in het grote park. Ook erg aantrekkelijk voor families: El Candado beach, een heerlijk strand omringd door leuke restaurantjes én ruimte om een plekje op te zetten voor de dag. Lekker bruin worden en liggen dus.

5. Vienna, Oostenrijk

Oostenrijk in de zomer? Ja! Vienna is dé stad om op een rustig tempo te ontdekken. Op ongeveer elke hoek van de straat zitten schattige tentjes die de lekkerste broodjes en gebakjes serveren. Na een kleine wandeling is het dus zeker alweer tijd voor een tussenstop; croissantje voor je peuter, lekkere punt taart voor jezelf. Wat wil je nog meer? Ook niet geheel onbelangrijk: de brede stoepen en de groene ruimte maakt het een peuter-proof stad die je perfect te voet kunt ontdekken.

6. Het Gardameer, Italië

Misschien ben je hier al eens geweest zonder kinderen, maar ook mét wil je een bezoekje brengen aan dit prachtige meer. Peddel wat rond met een bootje, ga naar familiepark Gardaland of neem je peuter mee naar een van de grote speelplaatsen. Geen zin in de drukte van een grote stad en echt even aan ontspanning toe? Dan is Lake Garda de plek voor jou.

Deze moeder is zich vast aan het oriënteren en vroeg op het Mamaforum tips! Welke bestemming zou jij tippen?

Popsugar.com

Reageer op artikel:
6 x de leukste peuter-proof vakantiebestemmingen in Europa (deel 1)
Sluiten