Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 26 juli 2018

Peuter redt leven van vader door moeder te Facetimen

Als je nog bewijs nodig hebt dat kinderen vandaag de dag ongelooflijk technisch onderlegd zijn, dan is dit artikel al genoeg. De 3-jarige peuter uit Virginia ging haar moeder FaceTimen om het leven van haar vader te redden.

Haar ouders hadden geen idee dat ze zou weten hoe je moet FaceTimen. Toch heeft het haar vader zijn leven gered!

Het moment

Molly (3 jaar) merkte vaak op dat haar ouders FaceTime gebruiken om hun eigen ouders te bellen. Tijdens de vakantie van 4 juli heeft Molly die kennis goed gebruikt. Devon, haar moeder, is een neuro-intensieve zorgverpleegster in het Winchester Hospital en moest die dag werken. Haar man bleef thuis bij de kids, maar toen ging het mis. Hij hoorde een vreemd rinkelend geluid, waarvan hij in eerste instantie dacht dat het uit de gootsteen kwam. Toen hij de kraan uitzette, besefte hij dat het geluid in zijn hoofd zat en hij wist dat er iets mis was, maar op dat moment kon hij zijn vingers al niet meer gebruiken om te bellen. Hij zakte in elkaar en viel op de vloer van de woonkamer.

De peuter

De kleine Molly realiseerde zich (natuurlijk) niet direct wat er aan de hand was, ze dacht eerst nog dat haar vader een grap maakte, maar al snel besefte ze dat er toch echt iets mis was. Ze nam haar vader zijn telefoon en toen belde ze haar moeder. Toen haar moeder opnam hoorde direct dat er wat aan de hand was, ze hoorde de angst in de stem van haar dochter.
Haar moeder belde direct de alarmcentrale en een buurman. Kort daarna werd de man naar het ziekenhuis gebracht per ambulance. Uiteindelijk bleek de man een acute beroerte te hebben gehad, hij werd geopereerd aan zijn hart en moest na de operatie zes dagen doorbrengen met levensondersteuning. Een paar weken later moest hij opnieuw leren lopen en praten, maar artsen verwachten dat hij volledig zal herstellen, mede dankzij het handelen van zijn kleine meid. Ze kochten een superhelden kostuum voor hun heldhaftige dochter. Dankzij Molly kan het gezicht samen uit dit obstakel stappen.

Reageer op artikel:
Peuter redt leven van vader door moeder te Facetimen
Sluiten