Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns 29 mrt 2017
Leestijd: 3 minuten

Phileine: ‘Je hebt geen kinderen en geen idee wat je met je leven aan moet’

Phileine is terug en schrijft iedere week een brief aan mensen (bekend of niet), dieren, dingen of gebeurtenissen. Deze week aan een goede bekende.

Phileine schrijft

Dag lieve jonge vrouw,

Dolgraag zou ik je een kijkje gunnen in mijn leven. Ik ben moeder van vier te gekke kinderen, ik heb een verdraaid leuke man aan de haak en ik woon in een heerlijk huis. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en ik schrijf met gemak elke avond drie dingen in mijn dagboek waar ik die dag onnoemelijk dankbaar voor ben.

Onzeker

Jij niet. Jij bent onzeker. Je hebt geen kinderen en je hebt geen idee wat je met je leven aan moet. Dagelijks ben je op zoek naar je doel en hoe harder je zoekt, hoe verder je er vandaan lijkt te raken.
Je bent heel erg bezig met de goedkeuring van anderen. Onbewust misschien zelfs wel nog steeds met de goedkeuring van je ouders. Welke vrouw heeft dat niet? En je vindt het heel belangrijk wat anderen over je denken. Al roep je heel hard dat je dat niks interesseert.

Is dit alles?

Je hebt een relatie maar bent niet gelukkig. Ja, het is een leuke man. Ja, je kent hem al jaren en ja, je voelt je veilig bij hem. Maar ‘is dit nou alles?’

Voorhoofd

NEE! Roep ik vanaf de zijlijn! Nee, dit is niet alles! Er is zoveel meer! Kijk naar buiten en zie hoe de wereld aan je voeten ligt. Ga voor een spiegel staan en kijk naar je prachtige lijf! Zie hoe glad je voorhoofd is en tel je rimpels. Nu kan het nog!

Herinne-ring

Je leven is nog helemaal van jou. Je hebt geen kinderen die je 24 uur per dag zullen vermoeien en vermaken. Je hebt geen ring om je vingers die je eraan herinnert dat je een belofte hebt gedaan. In goede en in slechte dagen. En geloof me, die slechte gaan er komen! Je hebt geen baan die je in een gouden kooi vast houdt. Je bent vrij! Vrij als een vogel en vrij om te leven met elke millimeter van je bestaan.

Je bent mooi

Je bent vrolijk en mooi en onbeschrijflijk gezond. Het vetrandje dat jij nu ‘dik’ noemt is het ultieme teken van vrouwelijkheid en geloof me, je gaat ernaar terug verlangen. Je gaat terugdenken aan wie je nu bent. Dat beloof ik je. En dat moment laat echt niet lang meer op zich wachten.

Heb vertrouwen

Je hebt het goed nu. Wees blij met wat je hebt en heb vertrouwen in wat er komt. Volg je hart en leer de taal van je ziel verstaan. Dan zul je liefde leren kennen zoals liefde bedoeld is. Je zult een oerkracht in jezelf ontdekken waarvan je het bestaan niet kende. En je zult de liefste armpjes om je nek gaan voelen. Met vermoeide ogen en knellend ondergoed zul je beseffen dat je nooit in je leven gelukkiger zult zijn dan op dat moment.

Kijk jezelf aan

En als je dan jezelf vertrouwt, je angst opzij zet en je hart gaat volgen, ga dan weer voor de spiegel staan en kijk diep in je ogen, dan kijk ik naar je terug.

Liefs,

Phileine.

Lees ook de brief die Phileine schreef aan een mogelijke vijand of een van de andere mooie brieven van Phileine.

Foto: Ant Rozetsky

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Phileine: ‘Je hebt geen kinderen en geen idee wat je met je leven aan moet’
Sluiten