Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Algemeen 16 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Phileine: ‘Hij pakte jouw vertrouwen af, maar laat hem nooit je moed afnemen’

Phileine schrijft iedere week een brief, aan mensen (bekend of niet), dieren en dingen. Deze keer aan een kind dat te maken kreeg met kindermishandeling. Want deze kinderen kunnen niet vaak genoeg horen hoe waardevol zij zijn.

Dag lief kind,

Zo onschuldig was je. Zo ontzettend onschuldig. En toch kon hij zijn handen niet van je afhouden.
Deze week gaat het in Nederland over jou en dus zie ik je foto overal verschijnen. Ik kijk naar je lege blik en ik zou je willen omarmen. Jou het gevoel willen geven dat je veilig bent. Dat niet alle volwassenen zijn zoals hij. Dat het leven echt de moeite waard is, ook als je zo’n veel te zware start hebt gehad.

Je bent zo ontzettend waardevol

Snap je dat het niet jouw schuld is, dat hij jou pijn deed? Snap je dat het alles met hem en niets met jou te maken had? Snap je dat jij van immense waarde bent voor deze wereld, ook al vertelde hij je anders?

Jullie zijn het allerbelangrijkst

Jij bent het gezicht van al die honderdduizenden kinderen die hetzelfde meemaken als jij. Die ook die vreselijke woorden horen. Die ook die vreselijke pijn voelen en die ook al zo vroeg hun zelfvertrouwen verliezen. Jij bent de reden waarom belangrijke mensen nu de koppen bij elkaar zullen steken en ervoor zullen zorgen dat jij en al die anderen veel beter en sneller geholpen zullen worden. Dat jullie het allerbelangrijkst zijn in de strijd tegen dit onrecht.

Ik ben er altijd

Ik wil je graag vertellen dat de wereld echt heel mooi is en dat er altijd veel meer mensen zullen zijn die je helpen dan dat er mensen zijn die je pijn doen. Dat je altijd maar dan ook altijd naar me toe mag komen. En niet alleen naar mij maar naar bijna alle volwassen mensen om je heen. Beloof me dat je blijft praten, dan beloof ik dat ik er alles aan zal doen om jou te bewijzen dat jouw leven heel bijzonder is.

Blijf geloven

Lief kind, lief onschuldig kind. Hij pakte jouw vertrouwen van je af, laat hem nooit je moed afnemen. Want door te blijven geloven in jezelf geef je jezelf en de wereld het allermooiste cadeau.

Liefs,
Phileine.

Onze verpakking is anders maar van binnen hebben we vast veel dezelfde vragen en bedenkingen. We delen dezelfde wereldbol en ademen dezelfde lucht. En toch ben ik sinds kort bang voor jou. Bang voor jouw kleur. Bang voor jouw baard en bang voor jouw vermeende beweegredenen.’ Lees hier de brief die Phileine schreef aan een mogelijke vijand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Phileine: ‘Hij pakte jouw vertrouwen af, maar laat hem nooit je moed afnemen’
Sluiten