Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns 31 mei 2017

Phileine: ‘Ik kijk van een afstandje naar mijn leven en ben zo blij met jou!’

Phileine schrijft iedere week een brief aan mensen (bekend of niet), dieren, dingen of gebeurtenissen. Deze week schrijft ze aan haar grote liefde.

Dag lieve schat,

Wat ben ik blij met jou. Ik was altijd al heel erg blij met jou en vanaf het moment dat je je voor de tweede keer aan me voorstelde wil ik bij niemand anders zo dichtbij zijn als bij jou. Maar nu ben ik nog veel meer heel erg blij met jou.

Weg

Ik ben namelijk weg. Weg van huis en haard. Weg van onze vier bloedjes en heel ver weg van jou. En nu blijkt maar weer dat Huub van der Lubbe gelijk heeft: ‘Een vrouw weet niet wat ze mist, maar als hij er niet is, als hij er niet ihihis, weet een vrouw pas wat ze mist’.

Tien dagen

En dat is waar. Ik kreeg van jou tien dagen vrij. Ik mocht van jou tien dagen op pad om samen met mijn dierbare vriendinnetje de wereld te ontdekken. Jij gaf mij weer even terug aan mezelf. Jij ‘doet’ tien dagen de kinderen, de afwas en de luiers. Jij doet tien dagen de wegbreng- en de ophaaldienst en jij bent tien dagen chef papa.

LEES OOK: Waarom alle mama’s (en papa’s) ten minste 1 x per jaar alleen op vakantie moeten.

En ik bedacht dat je dan zou voelen wat ik voel als jij op reis bent voor je werk. Ik bedacht dat jij dan ook een beetje nukkig thuis op de bank zou gaan zitten zuchten om alles wat gedaan moet worden en om hoe erg je mij mist. En ik bedacht dat jij het vreselijk zou vinden om de achtergeblevene te zijn.

Uitgeslapen

Maar iedere dag word ik wakker met filmpjes van vrolijk zingende kinderen. Ik krijg geweldige foto’s opgestuurd en op jouw selfies straalt een uitgeslapen vrolijkerd die zin heeft in de dag. Alles gaat door, de kinderen genieten en lachen aan één stuk door en ik zit hier.

Ik geniet, ik lach en ik ontdek de wereld. Ik leer mezelf weer kennen en ik draai me ‘s ochtends nog eens om. En dan besef ik heel erg hard wat een ongelooflijke geluksvogel ik ben.

Fijn

Alle mama’s zouden het enorme geluk moeten hebben om een papa zoals jij naast zich te hebben staan, om een man zoals jij in hun leven te hebben en om van een afstandje naar hun eigen fijne leven te mogen kijken.

Afstand

Want dat is wat deze reis met mij doet lieve, ik kijk vanaf een afstandje naar mijn leven en ik kan maar één ding denken; wat ben ik blij met jou!

Dankjewel dat je bent zoals je bent.

Liefs, Phileine.

Meer brieven van Phileine lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Phileine: ‘Ik kijk van een afstandje naar mijn leven en ben zo blij met jou!’
Sluiten