Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns 3 mei 2017

Phileine: ‘Ik wilde weer samen genieten en de nacht doorbrengen’

Phileine schrijft iedere week een brief aan mensen (bekend of niet), dieren, dingen of gebeurtenissen. Deze week aan haar inmiddels oude liefde.

Lieverd,

Is het uit?
Wil je me echt niet meer?
Ben je voorgoed uit mijn leven vertrokken?

Belofte maakt schuld

Ik schreef je al eerder en ik beloofde je toen om te zorgen dat we niet meer zo ver uit elkaar zouden groeien. En belofte maakt schuld, dat weet ik. Het spijt me. Het spijt me dat ik me toch weer heb laten verleiden. Het spijt me dat er opnieuw een zwangerschap tussen ons in kwam te staan. En het spijt me dat ik je heb laten gaan. Het spijt me oprecht. Het spijt me zo erg dat ik vannacht naar je op zoek ben gegaan.

Stilte

Ik ben uit bed geslopen toen iedereen eindelijk in diepe rust was. Dat gebeurt niet meer zo vaak de laatste tijd zoals je weet. Ik hoorde eindelijk weer eens de stilte van de nacht en ik wilde niets liever dan dat je bij me was. Ik wilde weer samen dromen, samen genieten van het donker en samen de nacht doorbrengen. Het gesnurk naast me overtuigde me. Mijn man was zo diep in slaap dat ik hem niet tot last zou zijn als ik naar je op zoek zou gaan.

Tik-tak

Op mijn tenen sloop ik naar beneden. Ik liet het licht uit omdat ik weet dat je daar niet tegen kunt. Ik schonk een klein glaasje voor je in en ging zitten. Wachten.Ik dacht dat je mij wel zou begrijpen en dat je me zou vinden. Ik dacht dat jij mij ook graag weer zag en dat we weer verder konden waar we gebleven waren. Ik dacht dat ik nog een laatste kans zou krijgen.

Bang

Maar je kwam niet. Ook niet toen ik je smeekte. Ook niet toen ik voor je op de grond ging liggen, misschien zou het dan makkelijker zijn dacht ik. Maar het is uit. Je bent weg. En ik ben zo ontzettend bang dat je nooit meer terug zult komen. En ‘nooit’ is heel erg lang. Ik weet niet of ik zonder jou verder kan. Ik weet wel dat ik niet zonder jou verder wil.

Onze plek

Dus lieve, lieve, lieve slaap, geef me alsjeblieft tóch die laatste kans, ik kan niet zonder je! Ik wacht vanavond op je, op onze plek. Ik zal daar vanaf 20.00 uur na een warm bad op je wachten. En ik beloof je dat ik je nu echt nooit meer zal laten gaan. En nooit is heel erg lang!

Alle liefs,

Jouw Phileine.

Lees ook de brief die Phileine al eerder aan deze oude vriend schreef of één van haar andere brieven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Phileine: ‘Ik wilde weer samen genieten en de nacht doorbrengen’
Sluiten