Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns 21 jun 2017

Phileine: ‘Misschien kun je op een dag je eigen challenge starten. Een waar iedereen blij van wordt’

Phileine schrijft iedere week een brief aan mensen (bekend of niet), dieren, dingen of gebeurtenissen. Deze week schrijft ze haar zoon die net als de jongen uit het nieuws Tim heet.

Dag lieverd,

Je bent pas drie, maar als ik dat zeg word je heel erg boos. ‘Ik ben al groot hoor!’ roep je me dan heel stoer toe. Ik doe dan heel hard mijn best om serieus naar je te kijken. Stiekem moet ik heel hard lachen want ik vind je zo lief. Ik vind je zó lief dat het pijn doet. Want als je iemand zo ontzettend lief vindt, dan kan dat lieve gevoel soms pijn doen.

Tim

Afgelopen week zag ik een mevrouw op televisie. Die mevrouw moest huilen. Ze had pijn, want ze vond haar kind zo ontzettend lief. Haar zoon heette Tim. Net als jij. En Tim is op reis gegaan. Op een hele verre, lange reis. En hij komt nooit meer thuis bij zijn moeder.

Gekke dingen

Gek idee is dat he? En weet je, Tim wilde eigenlijk helemaal niet op die reis. Hij wilde alleen maar meedoen. Hij wilde alleen maar doen wat alle andere stoere jongens deden. Heel gekke dingen. Gekke, leuke dingen. Challenges worden die dingen genoemd.

Buurman & Buurman

Jij kijkt af en toe al filmpjes op de iPad. Heel leuke filmpjes met brandweerman Sam of met Buurman & Buurman. Als je een beetje groter bent ga je andere filmpjes kijken. Ja, je bent al heel erg groot, maar ik bedoel als je nóg groter bent. Dan zie je misschien stoere jongens en meiden heel stoere dingen doen. En zij gaan dan zeggen dat jij dat ook moet doen.

Afspraak

Zullen we iets afspreken? Zullen we afspreken dat je altijd naar anderen zult kijken maar naar jezelf zult luisteren? Want binnen in jou zit een heel lieve lieverd die jou heel goed kent. Als je dan kijkt naar die anderen en je ziet dat ze superstoere dingen doen die jij ook wel wilt doen, luister dan wat jouw binnenste zegt. Als er dan een moment komt dat je het niet helemaal kunt verstaan, dan kom je naar mij en dan luisteren we samen.

Challenge

Misschien kun je dan op een dag een eigen challenge starten, eentje die heel stoer is maar waar vooral iedereen die meedoet heel heel heel erg blij van wordt. Dag lief vriendje van me, blijf voorlopig maar lekker klein (oh nee, heel groot, hoor!).

Kusjes,

Mama Phileine.

Wil je meer brieven van Phileine lezen? Je vindt ze hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Phileine: ‘Misschien kun je op een dag je eigen challenge starten. Een waar iedereen blij van wordt’
Sluiten