Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Columns 10 mei 2017

Phileine schrijft: ‘Dag lieve Bibs van mevrouw Schuurman’

Dag lieve billen,

Want dat jullie lief zijn dat zie je natuurlijk meteen.
Ook gespierd trouwens, jeetje. Wat hebben jullie daarvoor allemaal moeten doen en waarschijnlijk moeten laten? Diep respect!

Prominent

Misschien gek dat ik jullie een brief schrijf maar ik kan het niet laten. Jullie zijn vandaag namelijk nogal prominent aanwezig. Heel Holland heeft het over jullie optreden. En heel Holland vindt daar zo het zijne van…

Privacy

Maar niemand vraagt zich af wat jullie er nou zelf van vinden. Want het is niet niks. Ik weet hoezeer jullie gesteld zijn op je privacy. Ik weet dat jullie ‘billen zijnde’ jezelf liever niet aan iedereen laten zien. Niet uit schaamte, jullie hebben immers niks om je voor te schamen maar wel omdat je dat zo hebt geleerd van je moeder. ‘Billen zijn van jou en die deel je alleen met de mensen die je lief zijn.’

BN’ers

Nu is de dame wiens gehele zittende bestaan jullie zo goed ondersteunen dat misschien eventjes vergeten. Dat kun je haar ook niet kwalijk nemen want zij is een BN’er . En BN’ers moeten zo af en toe een statement maken. Dat juich ik alleen maar toe want hun exposure is nu eenmaal groter dan dat van de gemiddelde Niet BN’er.

Stout

Maar in dit geval vind ik het een beetje lastig. Jullie zijn geweldig. Als jullie onderaan mijn rug hadden gezeten dan had ik waarschijnlijk volop met jullie lopen pronken. Ik had jullie bij iedere gelegenheid uitgepakt en in het zonnetje gezet. En ik had ook niet geschroomd om daar dan heel stout bij te kijken.

In de war

Maar dan had ik wel beseft dat dat bij sommige kijkers wellicht iets oproept. Dat dat sommige kijkers een beetje in de war kan maken. En dat dat sommige kijkers afleidt van de woorden die ik op dat moment probeer over te brengen. Ik zou daarom kiezen voor hele stoute woorden en zwoele zinnen die juist door jullie worden versterkt.

Zinnige woorden

In dit geval is het doel een beetje uit beeld geraakt. Jullie hebben haar woorden niet versterkt maar jullie hebben een hele nieuwe discussie aangewakkerd. En dat komt volgens mij omdat de zinnige woorden van jullie eigenaresse niet helemaal aansluiten bij wat jullie afbeelding uitlokt. Want ze heeft natuurlijk groot gelijk als ze zegt dat we allemaal wel wat liever met elkaar om mogen gaan en dat discrimineren op grond van geslacht niet bijdraagt aan een beter gesprek.

Kleine jongetjes

Maar ik denk dat de grote monden op het wereldwijde web in het echte leven veel minder groot zijn en dat achter al die digitale verwensingen hele lieve kleine jongetjes schuil gaan. Van die jongetjes die nodig weer eens een arm om zich heen moeten voelen, die weer eens in slaap geaaid moeten worden, waar weer eens echt mee gelachen moet worden. Die jongetjes worden van jullie aanblik alleen maar wild en gaan uit stoerdoenerij met HOOFDLETTERS praten op het net.

Gouden hart

Volgens mij bevindt zich boven jullie een hart van goud. En wil de dame aan wie jullie de rest van je leven vastzitten de wereld dolgraag nog mooier maken. En het is geweldig dat ze jullie daarvoor in de strijd gooit maar jullie weten net als ik dat de mooiste plekken op de wereld nog altijd die plekken zijn die door bijna niemand nog ontdekt zijn.

Sterkte met alles wat er de komende dagen nog over jullie heen komt 😉

Lieve groet,
Phileine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Phileine schrijft: ‘Dag lieve Bibs van mevrouw Schuurman’
Sluiten