Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns 17 mei 2017

Phileine: ‘Verliefd zijn is het allerleukste, maar soms ook het állermoeilijkste’

Phileine schrijft iedere week een brief aan mensen (bekend of niet), dieren, dingen of gebeurtenissen. Deze week aan de jongen waar haar dochter hoteldebotel verliefd op is.

Dag lieve Mees,

Ze is op je.
Hoteldebotel.
Met vlinders in haar buik en met giebelende vriendinnen.
Ik snap het wel, ik zou ook op je zijn als ik acht was.

Rode blossen

Ze vertelde het me gisteravond. Met rode blossen op haar wangen en klamme handjes van de spanning.
‘Mam’, zei ze. ‘Ze zeggen dat Mees op mij is’. ‘En hij zei dat dat zo was’. Toen ik haar vroeg of ze ook op jou is lachte ze zenuwachtig. ‘Ik weet het niet mam’. ‘Hoe voel je je als je hem ziet?’, vroeg ik haar. ‘Dan krijg ik kriebel in mijn buik en ik word altijd helemaal zenuwachtig als ik met hem praat’. ‘Verliefd’, zei ik. ‘Vet verliefd’

Aller- allerleukste

‘Had jij dat ook bij papa?’ vraagt ze zoet en ik knik op mijn allerhardst ja. Alleen toen ik haar papa ontmoette was ik wel een stuk ouder dan jullie nu zijn. Toen wisten we al dat verliefd zijn het aller- allerleukste is om te doen. Dat niemand zo mooi kan lachen als de persoon waar je verliefd op bent en dat alles makkelijk is als je verliefd bent.

Stom giebelen

Maar we wisten ook dat verliefdheid soms wegvliegt. Dat dat leuke meisje soms helemaal niet zo lief doet. Of dat haar vriendinnetjes soms heel stom kunnen giebelen. En lieve Mees, er zullen vast ook dagen komen dat jij even niet verliefd bent of dat zij ineens niet lief doet tegen je. Maar dat hoort er allemaal bij. Want verliefd zijn is het allerleukste, maar soms is het ook het állermoeilijkste om te doen.

Wens

Dus in mijn hart wens ik dat jullie heel erg verliefd zijn en dat ook heel lang zullen blijven. En dat jullie heel erg lief voor elkaar zullen zijn, ook als de klas daar om moet lachen. Maar vooral wens ik dat jullie net zoveel lol zullen blijven maken als jullie nu doen en dat jullie met jullie stralende snoeten andere kinderen aansteken om ook verliefd te worden. Want buiten schijnt de zon en er is niets leukers dan verliefd zijn als de zon schijnt.

Kom je snel weer spelen?

Liefs,

Phileine (de mama van dat leuke meisje)

Wil je meer brieven lezen van Phileine? Deze schreef ze aan alle moeders van zieke kinderen, deze aan haar vroegere vriendje die nu ALS heeft en deze aan het kindje dat niet heeft mogen leven.

Al haar andere brieven vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Phileine: ‘Verliefd zijn is het allerleukste, maar soms ook het állermoeilijkste’
Sluiten