Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eten 27 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Huh? We bewaren pindakaas al jarenlang op de verkeerde manier!

Ben je ook zo gek op pindakaas? Met of zonder stukjes, naturel of met een vleugje karamel zeezout… Pindakaas is niet meer van onze boterham weg te denken. Ook wanneer we op vakantie gaan mag het potje geluk niet aan onze koffer ontbreken. Ah, dat goedje stelt ons simpelweg nooit teleur!

Hoewel we er jarenlang van uitgingen dat dit smeersel onder de zoete versnaperingen viel, is niets minder waar. Dit is waarom pindakaas als hartig beleg kan worden gezien. Er zijn trouwens meer leuke feitjes over pindakaas, zo blijkt dat we onze voorraad al jarenlang op de verkeerde manier bewaren. Huh, hoezo dan? Nou; hierom!

Helemaal ondersteboven!

Als je graag natuurlijke pindakaas nuttigt snap je precies wat ik bedoel met dat smeuïge olielaagje. Eerlijk is eerlijk, het eerste likje pindakaas is dan ook het meest smaakvol. Maar naarmate de pot leegraakt – en dit gebeurt vrij snel – raakt de pindakaas steeds droger en stugger van structuur. Op een gegeven moment is dit zo heftig, dat het lepelen van de laatste beetjes pindakaas gelijk staat aan een intense work out voor je arm. De pindakaas is echt nog wel lekker, maar dat olielaagje maakt toch het verschil. En die is aan het einde van de tunnel – of pot in dit geval – vrij ver te zoeken. Tenminste…

Het is no rocket science en we hadden ons dit echt wel zelf kunnen bedenken. Maar wanneer je de pot op z’n kop in het keukenkastje zet krijgt de olie de kans om zich gelijkmatig over de hele pot te verdelen (duh!). Als je de pot echter met de deksel omhoog opbergt blijft het olielaagje bovenop liggen. Dus wil je ervoor zorgen dat je PB lekker smooth blijft, dan weet je wat je te doen staat! Zorg wel eventjes dat je de deksel stevig op de pot draait, anders verspil je dit goudmijntje. Ik heb mijn bureaupot in ieder geval al omgekeerd en ik – en mijn collega’s – hebben al een idee hoe ik er vanmiddag bij zal zitten (zie onderstaand beeld). Enjoy! 

 

via GIPHY

 

Ook zo’n trek gekregen in pindakaas? Probeer deze verrukkelijke recepten ‘s uit:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Womenshealth

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme