Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 7 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze pindakaas-chocolade snack is heerlijk én goed voor de bloedsuikerspiegel

Wij houden van snacken. Dit voelt natuurlijk nog beter wanneer het ook nog eens gezond is. Gelukkig zijn er tal van snacks die over beide aspecten gaan, de snack in dit artikel is er één van.

De smaak is goddelijk en nog een pluspunt: het heeft een goede uitwerking op de bloedsuikerspiegel. Je geniet en dat zonder vervelende pieken en dalen. Het is een no bake recept, bestaand uit pure ingrediënten.

Ingrediënten:

– 6 eetlepels kokosolie
– 6 eetlepels pindakaas
– 5 eetlepels pure maple syrup
– ¼ cup rauwe cacaopoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 1 snufje zout
– 1,5 cup havermout

Bereiden:

1. Maak een rijtje van cupcake vormpjes (hier gaat als laatst het mengsel in)
2. Voeg alle ingrediënten toe aan een pannetje (behalve de havermout). Let op: 5 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels pindakaas, 4 eetlepels maple syrup, cacaopoeder, vanille extract, en zout (je houdt dus wat over). Laat dit op laag vuur sudderen, en roer tot een romig geheel
3. Haal de pan van het vuur en voeg hier de havermout aan toe
4. Doe ongeveer 2 eetlepels van het mengsel in de cupcake vormpjes. Plaats deze in de koelkast en ga nu aan de slag met de topping
5. Topping: Gebruik de overige bestanddelen. Dus: 1 eetlepel kokosolie, 4 eetlepels pindakaas en 1 eetlepels maple syrup. Voeg dit allemaal toe aan het (eerder gebruikte en schoongemaakte) pannetje. Zet op het vuur, en roer tot een romig geheel
6. Haal het mengsel van het vuur en giet dit over de bevroren cupcakes. Plaats de cups nu volledig en klaar, terug in de koelkast. Wacht vervolgens 15 minuten, en geniet van deze heerlijke snack

snack

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme