Lekker voor de kids! #19 Chocolade-pindakaaskoekjes (die je niet hoeft te bakken)

Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kids. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept van Culy redacteur Nancy van Batenburg: no bake chocolade-pindakaaskoekjes. Mmmm.

Naast dat we recepten delen voor moeilijke etertjes, mogen we jullie natuurlijk ook blij maken met heerlijks om van te smullen. Deze pindakaaskoekjes vallen zonder enige twijfel in de laatste categorie en het handige is ook nog eens dat er geen oven aan te pas komt.

Chocolade-pindakaaskoekjes voor kids

Zijn jouw kids ook zo dol op pindakaas? Dan is dit recept een regelrechte hit. Het is ook nog eens een leuke activiteit om deze koekjes samen te maken want ze kunnen bijna alles ‘zelluf doen’. Deze chocolade-pindakaaskoekjes hoeven namelijk helemaal niet te worden gebakken: handig!

De ingrediënten

Per koek heb je nodig:

  • 2 grote el havermout
  • 2 el pindakaas
  • 1 tl suiker
  • 1/4 tl vanille-extract
  • 1 el chocoladedruppels (of stukjes chocolade)
  • Eventueel grof zeezout voor de garnering
  • chocolade-pindakaaskoekjes
    Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

    De bereiding

    Pak een kom en zet deze handig neer voor je kiddo. Laat hem de havermout en pindakaas mengen (dit kan gewoon met – schone – handjes). Voeg zodra het een geheel begint te worden ook de suiker en het vanille-extract toe. Belangrijk is dat dit goed wordt gemengd, anders krijg je klontjes suiker.

    Kneed alles lekker door elkaar (dat vinden je kids vast heerlijk om te doen) en maak zelf koekjes (ongeveer 6 cm doorsnede). Tip: als het deeg nog te droog is kun je meer pindakaas toevoegen en als het deeg juist te nat is kun je meer havermout toevoegen.

    LEES OOK: Lekker voor de kids! #18 Snelle pizza toasts met mozzarella en worst

    Leg de koekjes op bakpapier en laat ze hard worden in de vriezer (dat duurt ongeveer 5 minuten). Smelt ondertussen de chocolade (bij voorkeur au bain-marie. Dip de helft van het koekje in de chocolade en sprinkel er, als je het lekker vindt, wat grof zeezout over heen en klaar is Kees. Deze koekjes zijn bedoeld om meteen op te eten, aanvallen!

    Culy

    Reageer op artikel:
    Lekker voor de kids! #19 Chocolade-pindakaaskoekjes (die je niet hoeft te bakken)
    Sluiten