Anne Broekman
Anne Broekman Work & Life 22 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

6 x deze fijne Pinterest trends gaan we deze herfst in alle huizen zien

Ah, Pinterest! Wat zouden we zonder zijn? Menig bruiloft vindt qua styling z’n oorsprong in een Pinterest-moodboard, en dat geldt ook voor het inrichten van je huis. Een nieuw seizoen vraagt om nieuwe accessoires in je casa. Deze trends gaan we volgens de hippe beeldbank veel zien komend najaar.

1: Hangende blikvangers

Het begon allemaal met de hangplanten die ineens overal opdoken – geen koffietentje zónder. Deze trend zet zich voort, we blijven in huis vanalles ophangen. Het liefst met natuurlijke materialen: veertjes, takken, houten kralen. Very Ibiza-chic, maar dan lekker thuis.

Droomvanger, Maisons du Monde, €16,99

2: De bogolan print

De bogolan is een stuk kleed beschilderd met modder. Deze traditie is ontstaan in Mali. Veel Afrikaanse families hebben hiervoor eigen kleuren, symbolen en patronen. Goed nieuws: deze print kunnen we dit seizoen overal kopen. Kussens, plaids en doeken zien we druk versierd in aardetinten in de winkels liggen.

Plaid, Etsy, €75

3: Oudroze

Interieurbloggers zijn het massaal met elkaar eens: dé kleur van komend jaar wordt oudroze. Je kunt er vol voor gaan en een muur deze kleur geven, maar het ook bescheidener houden met een stoel, paar kussens of een kastje. Klassiek, vrouwelijk en toch hip.

4: Glazen lantaarns

Strak, simpel en licht: volgens cijfers van Pinterest is de interesse in glazen, geometrische lantaarns met 39 procent toegenomen het afgelopen jaar. Dikke kans dus dat er straks ook zo eentje op jouw tafel staat te shinen.

5: Fluweel & velours

Niets zo lekker als tijdens die koude, gure dagen neerploffen op de bank met een stel aaibare, fluwelen kussens. De interesse in deze trend is op Pinterest met maar liefst 352 procent toegenomen!

Kussen, Zara Home, €9,99

6: Macramé

Ooit helemaal groovy in de 70’s, nu weer helemaal terug: macramé. Hierbij wordt door middel van knopen verschillende patronen gemaakt. We zien het bij plantenhanger, kussens en ook tof: wandkleden.

Macramé hanger, Kwantum, €2,75

Dat je hier nooit eerder aan hebt gedacht: 7x handige tips om van de zolder een extra woonkamer te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
6 x deze fijne Pinterest trends gaan we deze herfst in alle huizen zien
Sluiten