Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 29 september 2015

Pippa en Mila: steeds vaker noemen we onze kinderen naar beroemdheden

In 1999 werden er 133 kinderen Britney genoemd. De reden? Het was hét jaar waarin Britney Spears doorbrak met Hit Me Baby One More Time. Maar ook in het jaar dat Jamai Idols won, werden er 50 baby’s bij hun geboorte Jamai genoemd. En guess what: ook dit jaar zijn er weer een aantal bekende namen populair.

Mattie en Wietze van Q-music belden vanochtend met Mark van Heusden van Hippe geboortekaartjes. Hij ziet dagelijk weer langskomen welke namen populair zijn. Zo doet Pippa het volgens Mark nog altijd goed. Toch een naam die voorheen in Nederland niet bekend was, maar sinds het huwelijk van Kate Middleton zijn er toch zeker 55 tot 60 kinderen vernoemd naar de zus van…

Liam populairste jongensnaam

Volgens Mark is de populairste jongensnaam van dit jaar Liam. Of dat komt door One Direction-frontman Liam Payne komt is natuurlijk lastig te achterhalen. Luuk, Sem, Daan en Lucas doen het ook nog altijd erg goed, ook zonder beroemdheid die hun namen promoot. Bij de meisjes blijft Emma de meest gekozen babynaam, met daarna Sophie en Julia. Nieuwkomer in de top vijf is Mila. Ja, die actrice en vrouw van Ashton Kutcher, ja.

Werkt het andersom ook, vroegen de DJ’s zich af. Zou je bijvoorbeeld je kind nog Volkert noemen, nadat Volkert van der Graaf in het nieuws is gekomen? Nee zegt Mark, sinds 2000 is die naam qua populariteit drastisch gedaald.

Welke namen van beroemdheden vind jij mooi? Reageer op onze Facebook >

Reageer op artikel:
Pippa en Mila: steeds vaker noemen we onze kinderen naar beroemdheden
Sluiten