Sherita Jager
Sherita Jager Kinderen 14 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom Pippi Langkous na al die jaren nog steeds de beste is

Pippi Langkous schudde in de jaren 40 van de vorige eeuw heel Zweden op. Het boek van Astrid Lindgren werd een bestseller, maar Pippi werd ook bestempeld als luidruchtig, onbeleefd en niet grappig. Dat maakte de fans niets uit, jaren na dato is het boek én de serie nog steeds ongekend populair en wij zijn ook fan.

Dit is waarom Pippi Langkous nog steeds één van de leukste series is om te kijken!

Natuurlovers

We dromen nog steeds weg bij die prachtige zomerdagen waar Pippi, Tommy en Annika heerlijk in het gras lagen. De maker heeft in elke aflevering van de serie prachtige shots van lieve diertjes, zwiepende bomen, de blauwe lucht of andere rustgevende natuurlijke taferelen toegevoegd. We love it.

Pippi is stoer

Pippi Langkous is stoer maar heeft tegelijkertijd een klein hartje. Ze is niet extreem onbeleefd, schreeuwt niet en hoewel ze echt wel ondeugend is, heeft ze een hart van goud en heeft ze vooral heel veel plezier in het leven. Ze is positief en ziet overal iets moois, goeds of grappigs in. En hiermee is ze een rolmodel voor veel kinderen, maar ook voor volwassenen. Pippi is een perfect balans tussen ongehoorzaam en lief, verantwoordelijk en avontuurlijk, stoer en zacht.

LEES OOK: De intro’s van deze tv-programma’s van vroeger krijg je niet meer uit je hoofd

Geluk was heel gewoon

Op een paar vechtpartijen na – met de dieven en jongens uit het dorp – is de serie Pippi Langkous heel vredig. Er gebeurt weinig hartbrekends, en geluk leek toen heel gewoon. Pippi, Tommy en Annika verzonnen altijd wel iets leuks om te doen, hadden het gezellig met elkaar en genoten van de heerlijke zomerdagen. Zelfs in de treurige momenten is er positiviteit te vinden. Pippi, Tommy en Annika genieten van het leven, en namen altijd de tijd om even stil te staan bij de bijzondere dingen in het leven – hoe klein ze ook leken.

Er gebeurde geen bizarre gekke dingen

De meeste series van nu staan vol met bijzondere transformaties, futuristische scenes en andere gekkigheid. Pippi Langkous was, eerlijk toegegeven, geen échte realistische serie, maar toch kon zo’n 90% van het verhaal ‘echt gebeuren. In een luchtballon naar Taka Tuka Land gaan is niet heel haalbaar, maar verder gebeuren er weinig bizarre en onverklaarbare dingen. En juist dat herkenbare geluk en plezier is wat blijft zorgen voor die aantrekkingskracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme