Lekker voor de kids! #3 pizza met Burrata, prosciutto en basilicum

Elke week delen we een nieuw recept met je dat super geschikt is voor kids. Zo stouw je zelf bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een pizza recept van Culy redacteur Nancy van Batenburg. Jum!

Misschien niet het meest gezonde recept uit de reeks ‘Lekker voor de kids!’, maar wel zeker één van de lekkerste! Ook voor jezelf. Je kunt natuurlijk variaties toepassen op de ingrediënten voor deze pizza.

Pizza recept voor kids

Om de pizza extra mooi en extra lekker te maken kun je het deeg op de bakplaat in een hartjesvorm leggen. Ben jij een beetje creatief? Probeer dan ook eens een stervormige pizza te bakken.

Deze pizza is gemaakt met kant-en-klaar pizzadeeg maar je kunt er natuurlijk ook helemaal voor gaan en zelf het pizzadeeg maken. Bij de meeste molens verkopen ze de beste ingrediënten voor zelfgemaakt pizzadeeg en dan heb je ook nog een leuk uitje voor de kids op de planning staan.

Tip can Culy: gebruik Burrata van koemelk, niet van buffelmelk op je pizza. Daar zit iets minder vocht in en dat voorkomt een kleffe pizza. Loopt er toch nog wat overtollig vocht uit de Burrata? Dep het dan een beetje op met een stukje keukenpapier: dat gaat prima.

pizza recept
Bron: Nancy van Batenburg Nancy van Batenburg

LEES OOK: Lekker voor de kids! #2 hotdogs in een krokant jasje (pretzel-dogs)

De ingrediënten

Deze ingrediënten zijn goed voor 2 pizza’s.

  • 400 gram pizzadeeg
  • 120 ml tomatensaus
  • 1 bol Burrata
  • 100 gram prosciutto
  • Handje basilicumblaadjes
  • Gedroogde chili (optioneel)
  • Zout & peper
  • Bereiding van de pizza

    Verwarm de oven (én bakplaat) voor op 250 graden. Een goede knapperige pizza maak je namelijk in een echt hete oven. Heb je een steenoven? Dat is helemaal ideaal.

    Verdeel het pizzadeeg in gelijke stukken en rol ze uit op het aanrecht (met eventueel wat bloem). Maak van het deeg de gewenste vorm. Giet wat tomatensaus over de pizza’s en verdeel dit met een lepel egaal over de pizza. Leg de pizza zo’n 10 minuten in de oven zodat het deeg lekker knapperig wordt.

    Verdeel als de pizza uit de oven komt de Burrata over de pizza’s en zet de pizza nog 2 à 3 minuten terug in de oven. Als de pizza klaar is verdeel je de prosciutto en basilicum nog over de pizza. Voeg naar smaak peper, zout en chili toe. Smakelijk!

    pizza recept
    Bron: Nancy van Batenburg Nancy van Batenburg

    Op zoek naar meer van dit soort kids-proof gerechten? Neem dan een kijkje op de website van Culy.

    Reageer op artikel:
    Lekker voor de kids! #3 pizza met Burrata, prosciutto en basilicum
    Sluiten