Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Work & Life 13 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Wat groen in de slaapkamer? Deze drie planten zijn ideaal

Wil je je slaapkamer opfleuren met een paar leuke planten? Doen! Hoewel het belangrijk is dat je de planten mooi vindt – je kijkt er toch een groot deel van je tijd tegenaan – is het ook fijn dat ze een bepaalde functie hebben.

Deze kamerplanten zijn ideaal voor in je slaapkamer!

Plant in de slaapkamer: deze zijn geschikt

1. Vleesetende plant

Er is niets frustrerender dan een zoomende mug in je kamer. En die niet te pakken kunnen krijgen. Nee, je hoeft in de toekomst geen acrobatische trucjes meer uit te halen om die vervelende mug naar de muggenhemel te sturen. Het enige wat jij nodig hebt is een vleesetende plant die jouw grootste vijand maar al te graag oppeuzelt. Zet ‘m op je nachtkastje of in je vensterbank om je slaapkamer vrij van muggen te houden. Bye! 

2. De Calathea plant

Een vast slaapritme is essentieel voor een optimale gezondheid. Toch is het niet makkelijk om deze aan te houden. Vanochtend beloofde je jezelf écht dat je op tijd naar bed zou gaan. Maar tevergeefs. Die serie is zo verslavend en hierdoor vergeet je de tijd. De Calathea plant sluit zijn blaadjes zodra het donker wordt, waardoor je meteen weet dat het bedtijd is. Ideaal!

3. Ficus

Wanneer je slaapt adem je zuurstof in en koolstofdioxide uit, waardoor de concentratie koolstofdioxide in je slaapkamer toeneemt. Hierdoor krijg je minder zuurstof binnen, waardoor je een beetje versuft ontwaakt. Het is een verstandig idee om je raam op een kiertje te zetten, maar je kunt je slaapkamer ook voorzien van een fiscus. Deze plant zet koolstofdioxide om in zuurstof en optimaliseert de luchtvochtigheid in je slaapkamer.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wat groen in de slaapkamer? Deze drie planten zijn ideaal
Sluiten