Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 11 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze 6 planten werken afwerend tegen insecten zoals muggen

Naast smerige chemicaliën, kunnen planten ook erg effectief werken om insecten af te weren. Dit alternatief is uiteraard vele malen gezonder en daarnaast zijn de geuren fris en heerlijk. Daarnaast kun je ze ook nog eens opeten.

Insecten hebben een sterk reukvermogen en houden niet van planten. Deze geuren staan hen simpelweg niet aan en hiermee verjaag jij ze. Plaats deze in je tuin of binnenshuis en ervaar de voordelen zelf.

1. Citroengras

De citronella kaars kennen we vrijwel allemaal, deze kaars is gemaakt van de olie uit de plant. Deze plant werkt extreem goed bij het verjagen van muggen. Je kunt citroengras in kleine potten planten en deze rond of in het huis plaatsen.

Science says: dit zijn dé trucjes om muggen écht op afstand te houden

2. Lavendel

De lucht van lavendel is volgens veel mensen aangenaam, het heeft de geur van een vakantie in de Provence. Muggen haten deze geur. Plant lavendel langs de ingang van je tuin. Dit werkt ook tegen insecten-aanvallen op andere planten. Daarnaast staan ze prachtig op het terras.

3. Rozemarijn

Dit kruid is heerlijk in gerechten en als bonus zijn insecten geen fan van de geur. Rozemarijn kan ook prima tegen warme en droge zomers. Je kunt dit planten in een pot of gebruiken als een soort van hegje.

Dit is waarom jij aantrekkelijker bent voor muggen dan anderen

4. Basilicum

Basilicum smaakt heerlijk in Italiaanse gerechten en daarnaast werk het top tegen muggen en vliegen. De bladeren van de plant werken ook nog eens goed tegen muggenbeten. Dus eigenlijk is deze plant goed voor twee vliegen in één klap, if you know what I mean.

Wat groen in de slaapkamer? Deze drie planten zijn ideaal

5. Limoengras

Qua geur is dit vergelijkbaar met citroengras. Veel mensen weten echter niet dat je hier rustig van kunt eten. In de Aziatische keuken wordt dit veelal gebruikt. Bewaar de plant in een pot en plaats deze op een zonnige spot.

6. Mint

Mint smaakt lekker in toetjes, cocktails en chocolade. Muggen zijn er echter geen fan van. Plant mint in een pot want dit kruid verspreidt zich maar al te graag. Een klein beetje mint is namelijk al voldoende, je hoeft er geen tuin vol van te hebben.

Goed voor jou én je huis: 8 Planten die de lucht in huis zuiveren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze 6 planten werken afwerend tegen insecten zoals muggen
Sluiten