Marleen Staal
Marleen Staal Work & Life 13 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Goed voor jou én je huis: 8 Planten die de lucht in huis zuiveren

Een gezonde luchtkwaliteit is belangrijk voor je gezondheid. Wist je dat er ook planten zijn die een steentje bijdragen aan een zuivere lucht? Daar wordt niet alleen je interieur beter van, maar jij ook.

In huis kun je de frisse buitenlucht soms best behoorlijk missen. Even een raam open zetten helpt natuurlijk, maar de juiste planten kunnen ook enorm veel doen voor de luchtkwaliteit binnen.

De juiste planten

Zeker als je vaak last hebt van droge lucht. Een prikkelende neus, regelmatig hoesten en droge ogen zijn tekenen dat de lucht in huis wel een upgrade kan gebruiken.

Een luchtbevochtiger helpt je klachten te verlichten, en zeker baby’s en kinderen hebben hier profijt van, maar Moeder Natuur kun je ook in huis halen. Het is kwestie van de juiste planten in huis halen.

Hoe zuiveren planten de lucht?

Specifieke planten kunnen de lucht zuiveren en zorgen voor een fijnere leefomgeving. Zeker als jij of kinderen last hebben van allergieën of astma, kunnen planten net het verschil maken.

We leven veel binnen tegenwoordig en daarom is het belangrijk dat de lucht binnen optimaal is. Planten spelen hier een belangrijke rol in. Ze produceren natuurlijk zuurstof, maar sommige planten kunnen via hun bladeren stoffen in de lucht opnemen. Deze stoffen worden vervolgens weer in de wortels afgebroken. En dat niet alleen. Planten kunnen ook nare geurtjes in huis opnemen en afbreken. Resultaat? Een schone lucht.

En deze planten staan ook nog eens mooi in elk interieur.

De klimop

Aloe Vera

Rubberplant

Vrouwentongen

Lepelplant

Drakenbloedboom

Graslelie

Nestvaren

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Goed voor jou én je huis: 8 Planten die de lucht in huis zuiveren
Sluiten