Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Eropuit 24 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Dag herfstdip, hallo ontspanning: planten schilderen

De dagen worden grijzer, natter en korter. De bomen en planten verliezen hun blaadjes. We verlangen naar de dagen dat de zon onze gezichten kust en de natuur in volle bloei staat. We moeten creatief zijn en het voorjaar zelf maar een beetje in huis halen! Dus ga lekker je creatieve zelf uithangen en schilder de meest kleurrijke, opfleurende planten.

Beat the winterblues: planten schilderen

De herfst- en winterdip ligt bij veel mensen op de loer. De klus om je hier doorheen te werken lijkt steeds zwaarder te worden. Maar laat Mooiwatplantendoen.nl daar nou even een leuke oplossing op hebben bedacht; planten schilderen. Deze creatieve uitlaatklep zal ervoor zorgen dat je je verstand even helemaal op nul kan zetten. Niet piekeren, maar schilderen!

En waarom zou je daar niet meteen de natuur mee in huis halen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de natuur een positieve invloed heeft op onze mentale gezondheid. Het vermindert stress en bevordert tot persoonlijke ontwikkeling en zingeving.

Kortom: de rust zal over je heen vallen terwijl je je bezig bent. Of je nu Van Gogh 2.0 bent óf niet eens weet hoe je een kwast moet vasthouden.

Planten als inspiratiebron

Je zal niet de eerste zijn die planten als inspiratiebron voor een kunstwerk gebruikt. Planten waren de favoriete muzes van de wereldberoemde, Franse kunstschilder Henri Matisse.

Mooiwantplantendoen.nl geeft een aantal goede suggesties om te vereeuwigen op het doek.

Anthurium

De Anthurium is zeker de moeite waard als je van sprekende kleuren houdt.

Schilderen / Anthurium

Polkadot Begonia

Nou ja, deze plant is een kunstwerkje op zich. Kijk eens hoe die stippen de groen-rode bladeren sieren!

Schilderen / Polkadot Begonia

Croton

Wat dacht je hier van? Deze plant wordt gekenmerkt door de bonte kleuren: geel, rood, oranje en zelfs paars.

Croton plant

Heb je al zin om één van deze mooie planten te schilderen? Hier vind je alvast een mooie aquarel verfset om mee aan de slag te kunnen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dag herfstdip, hallo ontspanning: planten schilderen
Sluiten