Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 26 jul 2018

Geen ster in planten verzorgen? Deze planten zijn hard to kill

Planten in huis zijn niet alleen mooi, maar brengt ook zowel mentale of fysieke voordelen met zich mee, blijkt uit onderzoek. En als dat nog niet genoeg is, zorgt het hebben en verzorgen van planten ook nog eens dat je focus wordt verhoogd en je humeur wordt verbeterd.

Moet je ze wel verzorgen, en laat dat nou net een dingetje zijn. Als je niet veel talent hebt om je bezig te houden met de verzorging van de groene vrienden (guilty), kunnen deze plantensoorten op je lijstje.

Sansevieria

Deze plant heb je misschien al in een aantal kantoren en huizen gezien en daar is een goede reden voor: de plant heeft heel weinig water nodig. Het schijnt dat de sanseveria wekenlang gezond en groen blijft als je hem volledig negeert.

Graslelie

De graslelie is niet alleen gemakkelijk te kweken, maar heeft ook minimale zorg nodig.

Lepelplant

Deze luchtfilterende kamerplant is zowel mooi als praktisch. De plant blijft het mooist als hij in een schaduwrijke omgeving wordt gehouden met een vochtige grond.

Ti-plant

Deze plant zit in de Dracaena familie en die planten worden vaak genoemd als de gemakkelijkste als het gaat om verzorging. De ti-plant zal een lange tijd leven als ze uit direct zonlicht worden gehouden en niet overmatig worden bewaterd.

LEES OOK: Samenwonen? Zo komen jullie snel tot een interieur-compromis

Crassula ovata

Deze plant behoort tot de vetplantenfamilie en staat bekend om zijn gemak van zorg. Het enige dat nodig is, is af en toe een beetje water en een plek die indirect zonlicht krijgt.

Kamerpalm

Dankzij de minimale besproeiingsbehoeften van de kamerpalm kun je lekker op vakantie gaan zonder de buurman te hoeven vragen om je groene vriend te verzorgen. Ideaal!

Cactus

Een cactus mag niet ontbreken in dit lijstje natuurlijk. De cactus heeft ongeveer een keer per maand water nodig en wil je hem echt goed verzorgen, dan moet je hem driemaal per jaar voeden met een plantaardig voedsel.

Aloë vera

Beroemd om zijn medicinale krachten – de galachtige binnenkant van de bladeren kan helpen bij kleine brandwonden en huiduitslag – is de aloë plant ook een veerkrachtige toevoeging in je interieur. Geef de plant alleen water als de grond heel droog is.

Indische rubberboom

De Indische rubberboom is moeilijk te doden. Je moet hem in indirect zonlicht plaatsen (hoe helderder de kamer, hoe donkerder de bladeren worden) en je moet hem pas water geven nadat de grond droog is.

LEES OOK: Boost je interieur: 10x gave printables voor in de keuken

Tiengebodenplant

Met zijn dramatische bladeren zal deze plant een statement maken in je interieur. Er wordt geadviseerd om de plant op een zonnige plek in een warme omgeving te houden.

Peperomia

Deze plant gaat heel goed op weinig licht of indirect zon. Het is het beste als je de plant in een vochtige omgeving zet, maar als je huis niet zo tropisch is, is de peperomia waarschijnlijk vergevingsgezind 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Geen ster in planten verzorgen? Deze planten zijn hard to kill
Sluiten