Eva Dusch
Eva Dusch Work & Life 5 aug 2015
Leestijd: 3 minuten

Plassen onder de douche? Dat is dus best wel efficiënt

Eigenlijk doen we het allemaal stiekem weleens, het toegeven is een tweede. Het uithangen van de gele vlag onder de douche is niet iets om van de daken te schreeuwen, maar ermee stoppen is niet nodig. Het schijnt namelijk heel efficiënt te zijn.

Herkennen we nog die scene uit Sex and the City waarin Carrie’s politieke date vraagt of ze over hem heen wil plassen? Het was voor vele vrouwen waarschijnlijk een ‘iew’ moment, want het idee dat je in de urine van een ander staat, laat staan óver iemand heen plast, daar bedanken we toch vriendelijk voor. Maar plassen onder de douche is misschien toch het overwegen waard, mocht je zo je twijfels hebben.

1. Het is beter voor je flamoes

Laten we eerlijk zijn: tijdens het plassen erachter komen dat er geen wc-papier meer is, stemt ons zwaar geïrriteerd. Maar soms is niks nog beter dan het gevoel dat je de boel staat af te vegen met een stukje schuurpapier. Dus met water spoelen is een veel fijner en bovendien frisser idee.

2. Het scheelt je weer geld. En tijd.

Het betekent natuurlijk niet dat je opeens ruim budget overhoudt om een extra vakantie te boeken of Sergio Herman de hand te schudden, maar voor sommigen kan het zeker een paar cruciale euro’s schelen.
En voor degenen die elke ochtend moeten rennen, vliegen en haasten telt elke minuut.

Lees ook: vind meer tijd in de week met deze simpele truc>

3. Je doet er niemand pijn mee

Wat niet weet, wat niet deert. Misschien plast jouw schatje ook wel in de douche zonder dat jij het weet. En word je er een slechter mens van? Doet het pijn? Nee. Urine is daarnaast een van de meeste schone en desinfecterende lichaamssappen (sorry voor het vieze woord), dus geen reden om te gillen.

4. Het bespaart water

Ga even na: hoevaak ga je per dag naar de WC? Tel al die wc-beurten bij elkaar op en je kunt er heel wat liters water op besparen. Zeker wanneer je je bedenkt dat sommige mensen uit de douche springen (en gewoon laten lopen) om even naar de WC te gaan. Volgens een onderzoek van de University of East Anglia in Engeland zouden we daarom onze eerste plas van de dag onder de waterstraal moeten doen.

De plasetiquette

Mocht je dan toch besluiten te gaan plassen onder de douche, dan zijn dit de huisregels:
1. Plas nooit vóór dat de douche aan is (herhaling: nooit)

2. Hou het netjes. Niemand zit te wachten op een badkamer die naar urine stinkt, jij ook niet. Dus zorg dat je aan het begin al hebt geplast zodat het ruim wordt weggespoeld met water en doucheproducten.

3. Leer richten. Je zou denken dat wij vrouwen altijd heel netjes plassen, maar het tegendeel is waar. Ook onze plasstraal kan wel eens uit de richting geraken, dus houd het netjes.

4. Zoals we al zeiden: over elkaar heen plassen is nog lang niet zo ingeburgerd (of we houden allemaal ons mond) als je misschien zou denken. Mocht je met dit soort ideeën spelen, bespreek het dan eerst even voordat dit straks de reden is voor jullie relatiebreuk.

5. Plas nooit in een publieke douche. Moeten we dit nog uitleggen? Naast dat dit super gênant is, is het ook gewoon een kwestie van beschaafdheid.

En nu jij. Is plassen in de douche een absolute no-go?

Borstvoeding op de wc? Deze mama ziet er geen probleem in!>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Plassen onder de douche? Dat is dus best wel efficiënt
Sluiten