Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 19 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

Please, trap niet (alwéér) in deze valse mode-aankopen

Je geweten riep al vanaf moment één: doe het niet! Dit is een miskoop! Maar jouw hebberige ik kon de verleiding in de winkel niet weerstaan. En nu hangt dat kledingstuk al maanden onaangeraakt in de kast met een hoog I told you so-gehalte.

Zelfs de meest bewuste en voorzichtige shopliefhebbers hebben soms een blinde vlek, een labiele ruggengraat of een geniepig stemmetje dat je stiekem overhaalt tot verkeerde aankopen. En je was er nog zó van overtuigd dat je er in deze jurk net zo verleidelijk uitziet als die knappe Instagram-blogger op dat gigantische jacht in Saint-Tropez. Oh god, is het weer zover? In de onderstaande gevallen kun je dat stemmetje beter keihard negeren en loop zo snel mogelijk een andere kant op. Herhaling: zo.snel.mogelijk.

Het allerlaatste exemplaar, maar nèt in de verkeerde maat

Precies de broek die je wilt hebben, maar eigenlijk snijdt ‘ie in je dijen en word je kont helemaal platgedrukt. Maar hé, dan heb je wel eindelijk die ene broek waar je al weken van droomt. Je kunt ‘m alleen niet meer ruilen na aanschaf. Kortom: nu of nooit. Maar is dat het waard? Nee, deze gok kun je beter niet nemen. Zelfs niet wanneer je de broek voor een prikkie kunt kopen.

Het te kleine kledingitem (dat alleen past wanneer je niet gegeten hebt of geen adem haalt)

Dus jij bent echt bereid minder te eten zodat je in dit shirtje past? En goed kunnen ademen vind je ook maar bijzaak? En de hele dag aan je kleding lopen trekken en doen vind je ook geen probleem? Precies, dat dachten we al. Dit kledingitem komt heus wel weer in de goede maat, en anders is er vast wel iets wat er op lijkt.

Die fantastische zonnebril die je wilde scoren via Ebay of Marktplaats was opeens weg. En nu is ‘ie terug. Ohlala…

Je hebt zojuist een e-mail gekregen dat het item weer verkrijgbaar is. Probeer de verleiding dan maar eens te weerstaan! Maar grote kans dat je er ingeluisd wordt. Als je een e-mail krijgt die niet óók in je account-inbox verschijnt, dan klopt er vaak iets niet. En check goed of het de originele verkoper is die jou contact hierover en dat je netjes wordt terugverwezen naar de originele verkoopadvertentie. En maak natuurlijk nooit zómaar eerst geld over.

Een nieuwe versie van een item dat al in veelvoud in je kast ligt

Waarom nóg een flared jeans kopen als je al vijf in de kast hebt liggen waar je heel blij mee bent? En vier paar dezelfde soort schoenen is ook saai toch? Als je ze écht moet hebben, bedenk dan een nieuwe regel voor jezelf: elk nieuw paar erin, betekent één oud paar eruit.

Iets dat kriebelt en jeukt

In de etalage zie je een vest dat precies in jouw lievelingskleur is. Wauw! En de stof ziet er kwalitatief goed uit. Maar al snel blijkt het van mohair gemaakt te zijn en dat gaat lekker kriebelen. In je hoofd is intussen een hele discussie ontstaan tussen je hebberige ik en je gezonde verstand. En die laatste zegt vooral: als een item nu al zo kriebelig is en je lichtelijk irriteert dan zal ‘ie thuis ook niet snel uit je kast komen. Ongeacht hoe mooi het je staat. En hoeveel wil je uitgeven aan een vest dat slechts de rechterkant van je kast zal beslaan? We bedoelen maar.

Uitzoeken, weggooien of naar de kringloop: deze 10 dingen hebben we allemaal en moeten eigenlijk weg>

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Please, trap niet (alwéér) in deze valse mode-aankopen
Sluiten