Pleidooi voor de vrijmambo

Vroeger kon ik me al dagen verkneukelen over de vrijdagmiddag. En dan doel ik op de vrijmibo. Borrelen met collega’s en het weekend inluiden, heerlijk. Waar is die goeie ouwe tijd gebleven? Tijd voor verandering en het vormen van je eigen ‘destiny’. Een pleidooi voor de vrijmambo. Juist: de vrijdagmiddagmamaborrel.

Gek hoe dat werkt eigenlijk. De vrijdagmiddagborrel was ooit heilig bij me. Niets fijner dan het weekend inluiden met een glaasje en ontspannen geklets over de week en wat het weekend zou gaan brengen. Vòòr kinderen: uitslapen, uitgebreid ontbijten en uren de krant lezen. Na kinderen: vroeg opstaan, zo goed en kwaad als het gaat het ontbijt bij de kinderen erin krijgen en ze op tijd bij de diverse sportclubs brengen om vervolgens aan de lijn te staan joelen. Niet minder mooi, maar wel anders.

Leuke vrouwen

Nu werk ik nog steeds, maar ben ik op vrijdag thuis aan het werk om de kinderen op te vangen als ze vroeg uit school komen. Maar waarom zou ik eigenlijk die borrel opgeven als je omgeven bent met leuke vrouwen die onder het genot van een drankje net zulke leuke en inspirerende verhalen hebben als die collega’s van weleer. Enter de vrijmambo. Het werkt zo:

Men neme een blik leuke vrouwen van het schoolplein, voegt daaraan toe de kinderen, zet de kinderen bij elkaar in de woonkamer met spelletjes, tv, popcorn en limo en leegt het blik vrouwen in de keuken. Zet ze kort aan het werk om wat lekkere hapjes te maken en duikt zelf achter de cocktailshaker om een simpele doch heerlijke signature cocktail af te leveren. Vrijdagmiddag verwennerij, verdiend!

Cocktails shaken

Samen met Teisseire maakten we al een aantal overheerlijke cocktails, die supersimpel zijn, maar je net even dat bijzondere gevoel geven. Je kunt ervoor kiezen om ze met of zonder alcohol te maken. Cocktailshaker Vincent brouwde speciaal voor mij de Dutch Connection en nu proef ik twee andere cocktails van mijn collega’s die net zo lekker zijn. De Wild Refresher met aardbei als drijvende kracht en de Summer Garden met komkommer (en jenever, shht). Zo gemaakt en wel zo speciaal.

Zo maak je de Wild Refresher:

En dit is de Summer Garden:

Borrel ze!

In samenwerking met Teisseire

Reageer op artikel:
Pleidooi voor de vrijmambo
Sluiten