Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty 20 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Last van pluizig haar in de winter? 6 hacks om het onder controle te houden

Hoezeer je ook je best doet om ‘s ochtends met een strak kapsel de deur uit te lopen, het weer zit niet altijd mee. Je kan stylen tot je een ons weegt, op werk kom je altijd weer aan met een pluizenbol op je hoofd. Ben jij helemaal klaar met pluizig haar? Hier vind je zes hacks om het onder controle te houden.

Dit winterse weer is echt een aanslag op je haar, toch heeft een pluizig kapsel niet alleen daar mee te maken. Er zijn redelijk wat tips die je toe kunt passen waardoor je de kans op pluizig haar in ieder geval drastisch vermindert.

6 hacks tegen pluizig haar

Nooit meer de deur uit met de angst dat je kapsel alle kanten op gaat staan. Pas deze 6 hacks toe en maak korte metten met pluizig haar.

1. Gebruik goede handdoeken

We wassen vaak ons haar, misschien wel té vaak, en tijdens het drogen lopen we het liefst een uur met een handdoek op ons hoofd rond. Niet. Meer. Doen. Of in ieder geval: zorg voor goede handdoeken. Goedkope katoenen handdoeken (die stugge harde die iedereen wel in huis heeft) zijn namelijk totaal niet goed voor je haar.

Het zorgt voor wrijving en daardoor kunnen je mooie lokken juist afbreken. Afgebroken haar zorgt op haar beurt juist weer voor pluis. Koop daarom speciaal voor je haar een handdoek gemaakt van microfiber.

2. Slaap op het juiste kussensloop

Naast dat het belangrijk is dat je geen katoenen handdoeken gebruikt, is het ook goed om daar op te letten als je een kussensloop koopt. Daarbij ontstaat dezelfde wrijving als met een handdoek, hierdoor breekt je haar sneller of krijg je gespleten punten. Een zijden kussen is veel beter, kost wat maar dan héb je ook wat.

3. Maak zo min mogelijk gebruik van stijl -en krultangen

Hoewel je soms denkt dat pluizig haar juist verdwijnt als je het bewerkt met een stijl- of krultang, is dat juist niet waar. Door de hitte van de tangen beschadigt je haar juist veel meer en dat zorgt voor een pluizig koppie. Niet doen dus.

4. Gebruik sulfaatvrije shampoo

Check als je haarshampoo koopt altijd even of er geen sulfaten inzitten. Hierdoor droogt je haar namelijk in rap tempo uit (al helemaal als je je haar dus vaak wast) en heb je sneller last van pluis.

5. Ga voor shampoo met glycerine

Geen sulfaten dus, maar welke shampoo dan wel? Haarshampoo op basis van glycerine is een goed idee omdat dit je haar goed hydrateert en herstelt van binnenuit. Er ontstaat zelfs een soort coating om het haar heen waardoor het minder snel breekt (en dus pluist).

6. Gebruik altijd conditioner

Hoewel je misschien denkt dat conditioner je haar vet maakt, is het goed om dit wel altijd te gebruiken. Gewone shampoo droogt het haar meestal wat uit en conditioner voedt het haar juist. Je hoeft de conditioner alleen maar in de punten te smeren als je anders last krijgt van vettig haar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

NSMBL

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Last van pluizig haar in de winter? 6 hacks om het onder controle te houden
Sluiten