Melissa Eissens
Melissa Eissens Gezondheid 1 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Plus-size model maakt statement dat alle lichamen even mooi zijn

Dit plus-size model maakte een statement door te laten zien dat alle lichamen even mooi zijn. Ze poseerde op dezelfde manier als topmodel Gigi Hadid en het is niet de eerste keer dat ze dat doet.

Diana vs Gigi

Diana Sirokai, 21-jarig plus-size model en vrouwenactiviste vroeg zich af hoe ze eruit zou zien als ze op dezelfde manier als Gigi Hadid zou posteren. “Ik vroeg me af hoe een model van mijn formaat er zo uit zou zien”, plaatste ze als onderschrift bij de foto. Ze besloot dezelfde foto na te maken van de Stuart Weitzman modecampagne. Ze uploadde de foto op Instagram en de reacties die ze er op kreeg zijn geweldig.

‘Ik zag hoe Gigi er zo geweldig uitzag (zoals altijd), en ik vroeg me af hoe andere lichaamstypes eruit zouden zien voor zo’n geweldige advertentie als deze. Ik wilde het opnieuw creëren om anderen te inspireren dat we allemaal mooi en de moeite waard zijn op een advertentie staan’, vertelde Sirokai Insider.

Diana Sirokai vs Kim Kardashian West

Maar dit is niet de eerste keer dat Sirokai de schoonheidsnormen even onder de aandacht brengt. In september plaatste ze dezelfde foto als Kim Kardashian West, geposeerd in een wit badpak. ‘Kim en Gigi zijn ook gewoon mensen. Ik kijk naar ze op en haal er inspiratie uit, maar ik voel me niet onzeker als ik hun schoonheid en succes bewonder. Ik geloof zelfs dat ik dat ook kan, als plus-size.

Ze wil doorgaan met het opnieuw creëren van beelden van beroemdheden en modellen zolang het een positief verschil maakt. ‘Zolang ik vrouwen een boodschap kan bieden, doe ik deze shoots graag.’

LEES OOK: Madeline, de tiener met Down, sleept modellencontract binnen

Vroeger gepest

Tegenwoordig is Diana Sirokai zelfverzekerd en openhartig, maar dit is niet altijd het geval geweest. Het is een lange en zware weg voor haar geweest om van haar lichaam te houden. ‘Ik werd altijd gepest voor mijn lichaam en mijn droom om model te worden. Juist dat inspireerde me om deze mensen te laten zien dat ik het wel kon. Toen ik leerde om pesterijen te overwinnen en ik mijn zelfvertrouwen terug kreeg, besloot ik me te verdiepen in hoe we als vrouw kunnen leren zelfverzekerd te zijn. Niet alleen zeker te zijn over het imago van het lichaam, maar ook hoe we mentaal omgaan met zaken waar we doorheen moeten.’

Dit soort powervrouwen hebben we nodig op deze wereld. En daarnaast doen ze het ook nog heel goed, want Sirokai heeft een mooie carrière weten te bemachtigen in de modellenwereld. Zo zie je maar dat gewicht maar een getal is.

LEES OOK: De 7 tekenen dat je een oma bent verpakt in het lichaam van een dertiger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scarymommy

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Plus-size model maakt statement dat alle lichamen even mooi zijn
Sluiten