Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 28 juni 2017

Politie deelt dé hack voor als je je kind kwijtraakt op drukke plekken

Je kind uit het oog verliezen als je in de dierentuin, op het strand of een andere drukke plek bent is de grootste nachtmerrie van elke ouder. Als je je kind tóch kwijtraakt, heeft de politie van de Amerikaanse staat Californië de manier om ‘m in no-time weer op het spoor te zijn.

Next level

Het Clovis Police Department deelde afgelopen week een foto, die onthult hoe je dit het beste kunt aanpakken. Het heeft alles te maken met de eeuwenoude tip om je telefoonnummer op de arm van je kind te schrijven, maar dan next level.

Onleesbaar nummer

Als je op het strand bent, is de kans dat de inkt uitloopt door zonnebrandcrème en water namelijk redelijk groot. Er hoeft maar één cijfertje onleesbaar te worden, om het telefoonnummer ongeldig te maken. Een doorzichtige pleister voor eroverheen is dan ook een slecht plan, want je wil niet weten hoe snel kinderen dat ding er vervolgens weer af trekken.

LEES OOK: Gouden tips van een moeder die haar kind kwijtraakte op het strand

Dé manier

De Californische politie kwam dus met een ander briljant idee, dat ervoor zorgt dat het telefoonnummer op het lichaam van je kind niet uitloopt. Dé manier is om een vloeibare pleister op de huid van je kind te smeren. Het is in Nederland te koop onder de naam ‘wondspray’ en zorgt er dus voor dat het telefoonnummer lang intact blijft.

Verder raadt de politie aan om op de dag dat je naar een drukke plek gaat van tevoren een foto van je kind te maken om, mocht je ‘m kwijtraken, precies te zien wat hij of zij aanheeft die dag. Dit maakt het voor andere mensen makkelijker je kind op te sporen.

Het zal je maar gebeuren… Marianka’s zoontje liep weg: ‘Ineens hoorde ik de kinderen niet meer spelen’

Netmums

Reageer op artikel:
Politie deelt dé hack voor als je je kind kwijtraakt op drukke plekken
Sluiten