Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 1 juni 2017

Politie Zwolle brengt peuter (2) die op weg was naar de supermarkt weer thuis

Afgelopen dinsdag verscheen er een bijzondere foto op de Facebook-pagina van de politie Zwolle. Op de foto is een agent te zien die met een 2-jarige peuter op zijn nek over straat loopt. Het kindje was in zijn eentje op weg naar de winkel om boodschappen te doen. In een bijzonder mooie tekst beschrijft de politie hoe het kindje die ochtend hoogstwaarschijnlijk ervaren heeft.

De peuter wilde ‘net als grote mensen’ naar de supermarkt. Oplettende buren zagen het kindje in een hemdje en een luier over straat lopen en namen ‘m mee naar binnen. Daar belden ze de politie, waarna twee agenten het kindje weer veilig thuis hebben gebracht. Wat zullen die ouders geschrokken zijn…

De gedachten van een peuter

De politie Zwolle besloot dit verhaal niet in een ‘normaal’ nieuwsbericht te vertellen en in plaats daarvan kropen ze in het hoofd van de 2-jarige peuter. En dat levert een prachtige beschrijving op van wat het kind die ochtend hoogstwaarschijnlijk gedacht moet hebben toen-ie op weg ging naar de supermarkt:

‘EEN OCHTEND VAN EEN TWEEJARIGE…
Vanochtend rond 06.45 uur werd ik wakker, ik hoorde mijn ouders nog niet. Ik klom uit mijn bedje. Ik droeg een luier en een hemdje. Ik wilde boodschappen halen, zoals mijn ouders dat ook doen. Ik dacht: “Ik ben al twee jaar, dus dat kan ik ook wel”. Ik woon in een flat in Assendorp, op de hoogste verdieping. Ik opende de voordeur en liep de drie trappen naar beneden en toen liep ik naar de deur bij de berging.
Vol goede moed, op weg naar de supermarkt… Totdat buren een stukje verderop in de straat aan mij vroegen wat ik aan het doen was en zij zeiden dat ik even mee moest naar binnen. Daar werd mijn luier verschoond en kreeg ik een supermooie pyjama van de buurjongen. Ik mocht daar even binnen blijven.

Het werd daarna erg spannend, want de politie kwam ook bij de buren. Een lieve politieman en –vrouw, ik mocht zelfs op zijn nek zitten. Zij vroegen mij waar ik woonde en ik wees hen de weg. Ik had de deuren zelfs open gelaten.
De politie belde thuis aan en daar stond ik dan. Mijn ouders snapten er niks van en waren geschrokken. Ik was niet geschrokken, vooral teleurgesteld… Mijn doel was mislukt. ^LB’

Het Facebook-bericht is bijna 30 duizend keer geliket en 1.200 keer gedeeld.

6 x deze situaties met je peuter zijn onvermijdelijk (+ dit is de oplossing)

Facebook

Reageer op artikel:
Politie Zwolle brengt peuter (2) die op weg was naar de supermarkt weer thuis
Sluiten