Renée
Renée Kids 12 feb 2018

Dit is de populairste Amerikaanse kindernaam aller tijden

Kindernamen verdeel je grofweg in twee categorieën. In categorie één vind je trendy namen die vooral nu helemaal hip, hot en happening zijn. In categorie twee daarentegen vind je juist populaire namen die decennia lang de lijst blijven aanvoeren. Over de laatste categorie hebben we iets te zeggen. We weten namelijk wat de populairste Amerikaanse kindernaam is.

Populairste Amerikaanse kindernaam

In Nederland is het op het moment ontzettend populair om je kind de naam Noah of Emma mee te geven. Biotechnoloog David Taylor onderzocht niet wat de populairste kindernaam in Nederland is, maar juist in Amerika. Hij kwam tot de volgende conclusie.

Linda

Want wat blijkt? In Amerika is Linda de meest geliefde Amerikaanse kindernaam aller tijden. De naam werd ontzettend populair door het gelijknamige nummer van muzikant Jack Lawrence in 1946. De rest is inmiddels geschiedenis. Bijna 1,5 miljoen Amerikanen hebben sindsdien de naam Linda gekregen van hun ouders.

In 2016 kregen in Nederland 23 meiden de naam Linda. Het totaal ligt nu op 29.955. Dat betekent dat de kans groot is dat je ook een Linda in je omgeving hebt.

RD

Reageer op artikel:
Dit is de populairste Amerikaanse kindernaam aller tijden
Sluiten