Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Mind 31 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Goede voornemens: dit zijn dit jaar de populairste

Het einde van het jaar nadert! Tijd voor reflectie, maar ook tijd om vooruit te kijken! Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? En wat zijn eigenlijk de populairste voornemens die mensen elk jaar weer opnieuw hebben? We zetten ze voor je op een rij:

1. Afvallen

Onverminderd populair. Je hebt je gewicht wat laten verslonzen de afgelopen maanden, en de feestdagen in december helpen ook niet. Gelukkig staat het nieuwe jaar om de hoek. Tijd om voor eens en voor altijd blijvend af te vallen!

2. Stoppen met roken

Gelukkig roken er steeds minder mensen, maar nog steeds nemen veel rokers zich voor om in het nieuw jaar van hun gezondheid een prioriteit te maken. En dat betekent stoppen! Er zijn gelukkig aan het begin van het jaar ook veel grote acties en programma’s waar je aan mee kan doen om de kans van slagen te vergroten.

3. Meer sporten

Gaat hand in hand met punt 1, maar niet altijd! Er zijn ook genoeg mensen die afvallen niet als doel hebben, maar gewoon in betere conditie willen komen. En gelijk hebben ze; je gezondheid is zeker geen vanzelfsprekendheid!

4. Meer geld sparen

Net zoals we soms de controle over ons lichaamsgewicht verliezen in de laatste maanden, kan dit ook van toepassing zijn op ons banksaldo. Veel mensen nemen zich voor om meer geld apart te zetten in het komende jaar, en zo financieel gezonder te worden. Met een groot gezin kan je op deze manieren geld besparen.

5. Vaker schoonmaken

Het irriteert je misschien al weken of maanden; het huis dat nét niet altijd opgeruimd is, en dan die vieze keuken… Toch kan je je er maar niet toe zetten om de boel aan kant te houden. Haal de juiste tools in huis, en zorg voor een schonere leefomgeving in het nieuwe jaar! Nog steeds één van de populairste goede voornemens. Wat moet wanneer schoon? Check dit handige schoonmaakschema!

6. Een nieuwe baan

Vaak een populair voornemen. Je staat op het punt een nieuw jaar te omarmen, en dat kan wel eens een jaar van verandering gaan worden! Met een nieuwe baan kan je jezelf verder ontwikkelen, leer je nieuwe dingen en stel je jezelf bloot aan een nieuwe omgeving. Go for it!

7. Minder alcohol

Een voornemen dat de laatste jaren zeker in populariteit is toegenomen. Ook jij wordt weer een jaartje ouder, en het wordt steeds duidelijker wat een teveel aan alcohol voor schade kan aanrichten in je lichaam. Ook zijn er steeds meer lekkere alternatieven voor alcoholische drankjes. Alcoholvrij biertje of een lekkere mocktail voor jou, dus?
Tekenen dat je teveel alcohol hebt gedronken, lees je hier.

8. Duurzamer leven

Ook een snelle stijger op de lijst. De wereld warmt in een sneller tempo op dan we in eerste instantie dachten, en iedereen draagt daar aan bij. Is het komend jaar misschien wel tijd voor zonnepanelen, of een duurzamere verwarming in huis? Denk je aan een elektrische auto of fiets? Dit is het moment om het te doen!

9. Minder vlees

Ook een enorme hit onder de meer milieubewuste mensen onder ons. Afgelopen jaar is ons meer dan ooit duidelijk geworden hoe vervuilend de vleesindustrie is voor ons klimaat. Daarnaast worden de voordelen van vlees voor onze gezondheid ook steeds meer in twijfel getrokken. Is meteen helemaal vegetarisch of veganistisch worden een te grote stap? Begin dan eens met meerdere vlees- of dierloze dagen in de week.

Check hier onze heerlijke ‘Week zonder vlees’ recept-ideeeën!

10. Minder plastic

Helemaal in lijn met een duurzamer en bewuster leven. Minder plastic, vervuiler nummer 1 van onze prachtige landen en wateren. Veel mensen nemen zich voor om bewuster boodschappen te doen en te kiezen voor meer duurzame producten. Biologische oorsprong, minder E-nummers en minder plastic. In dit artikel lees je 10 handige tips om minder plastic te gebruiken

Dit zijn de populairste goede voornemens voor 2020. Wat zijn die van jou?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Goede voornemens: dit zijn dit jaar de populairste
Sluiten