Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 12 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

4 fijne manieren om positiever over je eigen lichaam te zijn

Wij vrouwen kunnen erg streng en hard voor onszelf zijn. Dat gaat over het eigen kunnen maar ook vaak over het lichaam. Hier is van alles niet goed aan. Eigenlijk is dit enorm zonde, want we hebben een lichaam wat functioneert en mooi is om haar eigen unieke uitstraling.

Wees daarom wat trotser op je lichaam. Het kost je niks en zal je een stuk gelukkiger maken. Dit kun je makkelijk doen door bijvoorbeeld de volgende dingen te doen:

Complimenteer jezelf

Niet iedere dag is even mooi, maar in iedere dag schuilt iets moois. En dat geldt ook voor jou! Het is heel makkelijk om jezelf naar beneden te praten maar voor wie of wat zou je dat in vredesnaam doen? Kijk naar wat je allemaal hebt en wat je allemaal kan. Jouw lijf en lichaam zijn uniek, er is er maar een van jou, wees daar terecht trots op!

Omring jezelf met positieve vrouwen

Neem een voorbeeld aan de vrouwen die zichzelf omarmen. Zij zijn blij met zichzelf en dat mag jij ook zijn. Waar je mee omgaat daar raak je mee besmet, dus doe er je voordeel mee. Verwijder mensen waar je onzeker van wordt van je social mediakanalen, dit is niet langer het beeld wat jij wil nastreven.

Denk om je gezondheid

Streef niet een bepaald beeld na qua hoe je eruit wil zien, eet gezond en je komt vanzelf dichter bij je doel. Daarnaast zul je je stukken energieker voelen, en eigenlijk is dat het enige waar het om draait. Want door die extra dosis energie zul jij je veel én veel beter voelen. En wat blijkt: gelukkige vrouwen zijn de mooiste vrouwen.

Skip de comfort zone

Denk niet dat iets je niet staat omdat je er het figuur niet voor zou hebben. Waarschijnlijk is dit een stomme onzekere gedachte die totaal onterecht is. Je doet die jurk evengoed aan en wordt vanuit alle hoeken gecomplimenteerd, want zo kan het dus ook gaan! Welk lichaam je ook hebt, het maakt niet uit, we hebben allemaal onze onzekerheden. Kijk wat meer naar hoe andere mensen jou zien, dan zie je sneller hoe mooi je bent!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme