Renée
Renée Gezondheid 12 mrt 2018

Moeder gaat viral om de juiste reden en het heeft alles met haar post-baby lichaam te maken

Als nieuwbakken moeder ligt er al genoeg druk op je schouders. En toch krijgt de maatschappij het voor elkaar om de druk op te voeren: na de bevalling moet je natuurlijk wel weer je oude figuur terug zien te krijgen. Of zoiets. Gelukkig gaat het inspirerende verhaal over de post-baby lichaam van deze moeder viral om de juiste redenen.

Post-baby lichaam na tweeling

Emily Marson, een jonge moeder uit het Verenigd Koninkrijk, beviel eind vorig jaar van een tweeling. Met Arthur en Finley lijkt het goed te gaan, maar dat betekent niet dat het niet pittig was om acht maanden lang twee baby’s in de buik mee te dragen. Daar is Emily’s post-baby lichaam het bewijs van.

LEES OOK: Lonneke: ‘Dit ‘moederke’ heeft 30 kilo extra in haar lichaam moeten meezeulen’

Lichaam omarmen

In een inspirerende Instagram post schrijft Emily: ‘Oke, dit is een persoonlijk bericht. Maar ik ben nu vier maanden geleden bevallen en omarm eindelijk hoe mijn lichaam eruitziet. Ik droeg 36 weken lang twee prachtige baby’s bij me en gaf vijf weken borstvoeding. Mijn zwangerschap was niet per se makkelijk. De jongens wilden eerder komen en ik ben een paar keer in het ziekenhuis opgenomen.’

Keizersnede en striae

‘Ik ben zo trots op mezelf dat ik deze kinderen heb gedragen en hen eten, warmte en liefde gaf waarvan ik niet eens wist dat het in mij zat. Het litteken is een klein offer voor levenslang mooie herinneringen met mijn gezin. Je striae definieert je niet. Je litteken niet. De overtollige huid niet’, schrijft Emily. ‘Ik wilde dit delen om onze echte lichamen te laten zien. Het is oké om niet perfect te zijn. In hun ogen ben je dat namelijk wel.’

Distractify

Reageer op artikel:
Moeder gaat viral om de juiste reden en het heeft alles met haar post-baby lichaam te maken
Sluiten