Deze post-zwangerschap foto gaat viraal om exact de juiste redenen

Moeder van vier kinderen, Jill Krause, postte afgelopen week een post-zwangerschap foto en bericht op Facebook die de harten van vele moeders geraakt heeft. De post is inmiddels al meer dan 123.000 keer geliked en ouders delen massaal hun foto’s en verhalen.

Bij haar foto, gemaakt door fotografe Katie Lacer (die werkt onder de naam MommaKT Shoots), geeft ze een ode aan de zusters en verloskundigen die haar op haar meest kwetsbare post-zwangerschap momenten bijstonden na de geboorte van haar kinderen. Ze schrijft:

‘Ik zal de gezichten van zusters – die mij volgden naar de badkamer na de geboorte van mijn kinderen – nooit vergeten. Het moment waarop ik zo kwetsbaar, zo moe, zo bang en zo wankel was. Mijn gezwollen buik die leegliep… Ze hebben mij met zo veel liefde en waardigheid geholpen. Dit zijn voor mij de momenten van empowerment en bevestiging dat ik alle hulp om me heen heb, zelfs op die kleine momenten dat ik in de badkamer en op het toilet – geholpen door de zuster – een ijspack nodig heb in mijn grote onderbroek… Laten we stilstaan bij de zusters, verloskundigen, kraamhulpen en doula’s en iedereen die ons laat zien hoe je een icepack onderbroek maakt (of helpt met die eerste douche na de keizersnede!)’

Deze post-zwangerschap foto brengt mij ook direct terug naar het moment van mijn eerste bevalling. Mijn eerste wilde heel snel op de wereld komen. Helaas dacht de placenta daar anders over. Na een stormbevalling, een placentaverwijderings operatie en het verlies van twee liter bloed was mijn kraamtijd een pittige. Ik kan me het ijspack nog levendig herinneren. Mijn ogen bloeddoorlopen door het persen. Je voelt je inderdaad, zoals Jill omschrijft, kwetsbaarder als nooit te voren. Maar het is mooi om hieraan terug te denken als ik nu vlak voor het ontbijt – terwijl ik dit schrijf – denk aan mijn drie jongens van 9, 7 en bijna 6, die zo met hun prachtige snoetjes naar beneden komen.

Lees ook: de prachtige interview-serie De Buik van, waarin Famme lezeressen over hun buik, zwangerschap en bevalling vertellen

Reageer op artikel:
Deze post-zwangerschap foto gaat viraal om exact de juiste redenen
Sluiten