Susan Dalstra
Susan Dalstra Verhalen 2 nov 2018

Waarom 1 keer per week een potje huilen heel goed voor je is

Het geheim voor een hoofdpijn-vrij leven zonder zenuwachtig met je voeten tappen? Eén keer per week een goed potje janken. Tenminste, als we de wetenschap mogen geloven.

Goede huilbui

Laat die waterlanders maar stromen want eens per week een potje janken, doet een mens ontzettend goed. Een Japanse academicus beweert dat huilen een mens nog meer goed doet dan lachen, slapen of een warm kopje koffie. De man die dit beweert heet Hidefumi Yoshida en hij leert mensen zelfs de kunst van een goede huilbui.

‘De kunst van het huilen werkt veel beter dan lachen of slapen om stress te voorkomen’, zegt hij. Emotionele muziek luisteren, zielige films kijken en tragische boeken lezen activeert een deel van de hersenen wat ervoor zorgt dat je hartslag vertraagt en je geest kalmeert.

Endorfines

‘Als je een keer per week huilt, kan je een stressvrij leven leiden’, claimt hij zelfs. Hidefumi is niet de eerste of de enige die de voordelen van huilen aan het licht brengt. Al in 1981 zei dr. William Frey van de Minnesota University dat het loslaten van je tranen zorgt dat er endorfines vrijkomen en mensen zich na een huilbui een stuk beter voelen. Nóg een reden om voor de tigste keer The Notebook te kijken.

De een vindt huilen een stuk makkelijker dan de ander… Deze man maakte een hilarische lijst van dingen waar zijn vrouw om moet huilen.

Wat maakt jou altijd aan het huilen?

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Waarom 1 keer per week een potje huilen heel goed voor je is
Sluiten