Redactie
Redactie Kids 31 jul 2014

Prachtig: jongen volbrengt triatlon met gehandicapt broertje

Toen Noah Aldrich (8) hoorde dat er een mini-triatlon plaatsvond in zijn woonplaats Boise, Idaho, twijfelde hij geen moment. Dit móést hij doen. Samen met zijn broertje Lucas (6). De twee broers doen niets zonder elkaar. Niets bijzonders, zou je zeggen.

Lucas kan alleen niet zelfstandig lopen, eten en praten. Hij is geboren met Lissencefalie: een aangeboren hersenaandoening, die maar zeer zelden voorkomt. Noah vond het vervelend voor Lucas dat-ie alleen maar kon kijken naar ‘sport’. Hij wilde ‘m graag laten meedoen in dit uitdagende avontuur. Immers, een triatlon is niet iets wat je ‘even doet’. Zo moest er ongeveer 1,5 kilometer worden gerend, 5 kilometer worden gefietst en 200 meter worden gezwommen tot de finish. Hulde aan Noah en Lucas!

Noah gebruikte een hardloop stroller voor het eerste gedeelte van de triatlon

Daarna bevestigde hij deze aan zijn fiets

Voor het zwemgedeelte maakte Noah een opblaasboot vast aan het harnas dat hij droeg

Lucas Huis

De familie Aldrich is druk bezig met het ontwikkelen van het Lucas Huis: een plek waar kinderen met een levensbedreigende aandoening plus hun ouders terecht kunnen om even te ontsnappen aan de dagelijkse routines en zorg. Het doel? Boordevol energie en met fijne herinneringen terugkeren naar huis. Meer informatie vind je op hun Facebookpagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Prachtig: jongen volbrengt triatlon met gehandicapt broertje
Sluiten